Наукові співробітники Інституту зернових культур провели низку польових експериментів з метою вивчення агротехнічної ефективності різних систем удобрення ячменю ярого за застосування полицевих і безполицевих знарядь. Висвітлено питання, пов’язані з реакцією культури на післядію гною, оптимізацією мінерального живлення рослин, особливостями внесення туків за технології no-till

Детальніше...

Ситуація з погодними умовами навесні протягом останніх п’яти років досить непередбачувана: то заливає дощами доволі тривалий період, і техніка не встигає вийти в поле, щоб вчасно обробити посіви сільгоспкультур, зокрема кукурудзи, як, наприклад, відбулося навесні 2020 року, то спостерігається майже повна відсутність опадів від сівби до 5-го листка кукурудзи, як було у 2018–2019 роках. У першому випадку, коли є надмірна волога, з одного боку, ускладнено вчасне внесення ґрунтових гербіцидів, а з іншого — за великої кількості вологи в ґрунті ґрунтові гербіциди «перепрацьовують», що разом із низькими температурами призводить до пошкодження самої культури на початкових етапах її розвитку. У другому випадку, коли опадів недостатньо, ґрунтові гербіциди часто недопрацьовують, і це надалі потребуватиме кількаразової обробки післясходовими гербіцидами. Таким чином, маючи непередбачувані погодні умови, багато хто з господарників починає для себе обирати чисто післясходовий захист кукурудзи. Однак і тут не все так просто.

Детальніше...

Ефективне та інноваційне аграрне виробництво являє собою динамічний процес складної взаємодії різноманітних чинників внутрішнього і зовнішнього середовища, який у сучасних умовах економічного розвитку галузі потребують різноманітних прогнозних оцінок, і зокрема, в питаннях формування продовольчої безпеки держави, поліпшення економічної діяльності сільськогосподарських підприємств та їх техніко-технологічного забезпечення. Тому для сільгоспвиробників важливо знати очікувані показники собівартості виробництва зерна за різних рівнів урожайності та цінах на ресурси.

Детальніше...

До 2050 року для потреб людства треба буде виробляти на 50% більше продовольства через зростання чисельності населення планети та зміни раціону (ФАО, 2017). Передбачається, що попит буде забезпечено внаслідок сталого розвитку сільського господарства, важливою складовою якого є інтегрована система захисту посівів, адаптація культур до чинників навколишнього середовища, підбір і створення високопродуктивних сортів і гібридів, адаптованих до конкретних ґрунтово-кліматичних умов.

Детальніше...

Кукурудза — цариця не лише полів, а й ферм. Адже ця культура є основним джерелом поживних речовин у раціонах ВРХ. Зростання прибутковості молочного скотарства напряму залежить від сучасної кормової бази. Провідним рішенням у цій сфері стали гібриди кукурудзи LG Animal Nutrition®. І започаткована компанією «Лімагрейн Україна» акція «Антикризовий силос» має сприяти кращому забезпеченню українських господарств високоякісним раціоном для ВРХ.

Детальніше...

2022 рік, на превеликий жаль, можна упевнено назвати сезон недозбираних кукурудзи і соняшнику. Нині експерти називають різні дані щодо обсягів цих культур, котрі ще лишилися в полі. Найбільш песимістичні оцінки свідчать про 40% незібраної кукурудзи та 20% соняшнику.

Детальніше...

Станом на початок листопада в Україні залишаються незібраними великі масиви кукурудзи. До вже традиційних організаційних проблем, спричинених нестачею збиральної і логістичної техніки, цьогоріч додалися наслідки рашистського вторгнення. Окрім того – несприятливі погодні умови у вересні та на початку жовтня, котрі унеможливили нормальний початок збирання врожаю.

Детальніше...

Кукурудза традиційно потребує високих норм внесення азоту. Навесні у регіонах із достатнім зволоженням технологія вирощування цієї культури передбачає застосування 300–400 кг/га селітри, карбаміду, КАС або ж інших азотовмісних добрив. Проте очевидно, що за нинішніх економічних реалій абсолютній більшості фермерів це не по кишені. В такому разі слід уважніше придивитися до особливостей споживання азоту королевою полів.

Детальніше...

Цьогоріч кукурудза вочевидь не перебуває у фаворі українських фермерів. Саме за рахунок цієї культури було розширено площі під ярою пшеницею та соєю, що цілком логічно. Адже королева полів потребує високих витрат пального на збирання та сушіння зерна й, окрім того, утруднює і без того натягнуту, як струна, логістику воєнного часу.

Детальніше...

Köckerling у Ганновері: інновації, помножені на...

Як провідному німецькому виробникові сільгосптехніки вдалося вкотре приємно здивувати гостей...

CASE IH у Ганновері: парад інновацій!

Провідний світовий виробник сільгоспмашин представив унікальні рішення в сегменті тракторів,...

Як уникнути помилок під час будівництва...

Чи можна вийти на швидку окупність початкових витрат, бувши впевненими в багаторічній надійній...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

33567
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

23681
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

11835
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

СУПЕРЦІНА на AXION 930

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.