Захист від бур’янів, особливо на ранніх етапах вегетації — необхідна умова формування доброго врожаю. Найпоширеніші методи контролю засміченості посівів — за допомоги ґрунтових і страхових гербіцидів. Однак хімічними рішеннями спектр агрозаходів не обмежується. Звичайне боронування та культивація можуть істотно допомогти агроному. А поготів, якщо є можливість залучити на поля сучасну техніку
Напевне більшість агровиробників, які нині думають про посівну, не дуже й здогадується, що відлік нової історії кукурудзи вже розпочато. Адже торік учені зробили те, про що раніше могли тільки мріяти: вони повністю розшифрували геном цієї популярної культури. І це не просто новий науковий прорив. Це та справа, яка в осяжній перспективі може змінити життя ледь чи не кожного фермера, який вирощує кукурудзу
За оцінками врожайності у світі щороку через посуху втрачається 15–20% урожаю зерна кукурудзи. У зв’язку із цим слід звернути пильну увагу на розробку різних напрямів селекції з урахуванням екологічної адаптації самозапилених ліній і гібридів до природних чинників
Кукурудза потребує якісного забезпечення макроелементами. Так, дефіцит азотного живлення є основним лімітаційним елементом для зростання продуктивності культури. А високі ціни, своєю чергою, лімітують застосування азотних добрив. Їх більш рентабельному застосуванню завдяки кращому засвоєнню рослиною може допомогти внесення певних мікроелементів, зокрема сірки
Стабільне виробництво зерна кукурудзи можливе за вирощування гібридів із високою потенційною продуктивністю, стійкістю до несприятливих чинників середовища, що мають високу прибутковість вирощування і є найбажанішими для агровиробників. Тому селекційна робота зі створення таких генотипів рослин не припиняється.
Фахівці компанії BAYER радять звернути увагу на ранньостиглий гібрид ДКС 3247 із ФАО 200, замовляючи посівний матеріал тільки в офіційних дистриб’юторів
Цього року кукурудза на українських полях матиме хороші перспективи. З агрономічного боку вона менш вибаглива до сівозміни в монокультурі, тому її можна вирощувати багато років на одному полі. Аграріям однозначно треба робити ставку на стабільні, посухостійкі й урожайні гібриди, — наголосив в інтерв’ю для «Агробізнес Сьогодні» продукт менеджер з розвитку портфелю кукурудзи ТОВ «Лімагрейн Україна» Володимир Кузьмич.
Вирощувати кукурудзу останніми роками стало ризиковано й клопітно. Нині важко вгадати можливий рівень незбитковості культури до моменту її збирання, тому багато господарств обирають шлях тотальної економії. Однак економія має бути розумною й не призводити до втрат урожаю надалі.
На тлі підвищення цін на пшеницю та кукурудзу останнім часом підвищуються ціни й на ячмінь — як фуражний, так і пивоварний. Що закономірно посилює інтерес українських агровиробників до цієї культури. Та навіть незважаючи на волатильну цінову кон’юнктуру, вона посідає досить вагоме місце в структурі посівних площ. І для цього є низка причин, особливо що стосується озимого ячменю
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...