У Відділі акліматизації плодових рослин Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України триває активна робота з унікальною для нашої країни культурою — азиміною трилопатевою (Pawpaw).

Детальніше...

Починаючи з 3 листопада, рослинні інгредієнти для кормів, що імпортуються до Канади з Тайваню, підпадатимуть під посилені правила контролю. Про це повідомило Канадське агентство з інспекції харчових продуктів (CFIA), оголосивши зміни до вимог щодо імпортних дозволів, пов’язаних із запобіганням африканській чумі свиней (АЧС).

Детальніше...

Багато городників цієї осені експериментують із вирощуванням цибулі на зелень, виявляється, є один простий, але досить нетрадиційний метод, який дозволяє отримати більш довге та міцне пір’я.

Детальніше...

Нідерландські вчені з Вагенінгенського університету працюють над створенням ґрунту для рослин, який може повністю замінити торф, використання якого завдає шкоди клімату. Дослідник Кріс Блок разом із компаніями-виробниками ґрунтів зосередився на біовугіллі як на перспективній альтернативі. Про це йдеться у статті на сайті університету.

Детальніше...

Франція оголосила про старт 12 пілотних проєктів, у межах яких на упаковці продуктів харчування буде вказуватися, яку частину кінцевої ціни отримує безпосередньо фермер або виробник сировини. Мета ініціативи — визначити, який спосіб інформування є найефективнішим, і дослідити вплив цієї прозорості на споживачів.

Детальніше...

Деякі культури чудово переносять морози та здатні проростати одразу після відлиги. Такий зимовий посів дозволяє отримати ранній і солодший урожай, адже насіння проходить природну стратифікацію, зміцнюється і проростає разом із першими теплими днями.

Детальніше...

 

За результатами опитувань та відгуків експертів-городників, визначено трійку лідерів серед сортів солодкого перцю, які демонструють найкращу врожайність, стійкість до хвороб та неперевершені смакові якості.

Детальніше...

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) офіційно відкрила Дублетний центр генетичних ресурсів рослин України та передала його Національній академії аграрних наук України (НААН).

Детальніше...

Компанія Case IH представила новинки...

Компанія Case IH демонструє на в иставці Agritechnica 2025 останні інновації в лінійці тракторів,...

BEDNAR презентував оновлену важку дискову борону...

BEDNAR представляє нове покоління дискових борін ATLAS AO_PROFI GEN II шириною від 5 до 7 метрів,...

Із Австралії з любов’ю!

А чи знали ви, що Нуфарм – це австралійська компанія? Так, саме з тієї Австралії, де живуть...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1498
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61120
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38692
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.