Навіть за цих складних умов українські агровиробники роблять серйозну ставку на соняшник. І щоб очікування на високий і якісний урожай справдилися, ретельної уваги потребує кожен етап вирощування. Тож, збираючи соняшник, за певних умов доречним рішенням може стати десикація культури. На вітчизняному ринку не бракує відповідних агрохімічних рішень. Зокрема, препарати на основі солей гліфосату допоможуть господарству у вирішенні кількох завдань. Але тут варто врахувати кілька нюансів
Сушіння та зберігання олійних багато в чому відрізняється від роботи із зерновими. Особливо це стосується ріпаку, доведення врожаю якого до потрібних кондицій — досить складний і вкрай відповідальний процес. Аби не зазнати суттєвих втрат цієї прибуткової культури, варто дотримуватись певних чітких правил щодо її сушіння та подальшого зберігання
Збільшення виробництва олійних культур в Україні та поглиблення переробки сировини мають стратегічне значення в забезпеченні продовольчої і енергетичної безпеки нашої держави як в сучасних умовах, так і на перспективу
Сезон вирощування озимого ріпаку-2024/25 набирає обертів. Тож пропонуємо вам обговорити найактуальніші проблеми осіннього захисту ріпаку, які постали в останні роки.
Недобір урожаю насіння від хвороб залежно від сорту чи гібрида й технології його вирощування коливається від 15 до 70% і більше, з тим значно погіршуються його посівні та технологічні якості
Липень видався не на жарт лютим. Такого надзвичайно високого рівня середніх добових температур важко й пригадати. Аномальна спека вже стала причиною загибелі посівів низки культур, особливо в південних регіонах. До того ж багато рослин, що витримали тепловий стрес, перебувають у пригніченому стані. Це стосується й відносно стійкого до посушливих умов соняшнику. Тому для багатьох господарств украй важливо допомогти культурі відновити й оптимізувати ростові процеси
Недобір урожаю насіння від хвороб залежно від сорту чи гібрида й технології його вирощування коливається від 15 до 70% і більше, до того ж значно погіршуються його посівні та технологічні якості
Ріпак – це цінна олійна культура, що широко використовується в сільському господарстві. Вибір оптимального часу для сівби ріпаку є важливим фактором, який впливає на врожайність, якість продукції та стійкість рослин до несприятливих погодних умов і шкідників. Основні етапи розвитку ріпаку та кліматичні умови регіону диктують специфічні вимоги до часу сівби.
У давньогрецькій міфології амброзія («безсмертна») це — їжа богів Олімпу. А в повсякденній роботі аграріїв ця трав’яниста рослина родини складноцвітих стала одним із найскладніших викликів. Цей злісний бур’ян особливо важко проконтролювати в посівах соняшнику. А його домішки в зібраному насінні унеможливлюють поставки врожаю на експорт
Сою вподобали не лише споживачі й агровиробники в багатьох країнах світу, а й шкідники. На культурі, за різними джерелами, виявлено 114–120 фітофагів. Деякі з них є спеціалізованими, тобто харчуються тільки соєю. Одним із представників цієї досить численної когорти є соєва плодожерка. І у зв’язку зі змінами клімату й агроценозів її своєчасний контроль стає все актуальнішим
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...