Гречку в Україні вирощують в усіх ґрунтово-кліматичних зонах, зокрема і в господарствах Кіровоградської області. Посівні площі під гречкою за останні 20 років в Україні скоротилися із 712,7 тис. гектарів до 84 тис. Витрати на вирощування гречки майже вдвічі менші, як порівняти до соняшнику і пшениці, адже вона не потребує заходів, які у виробництві інших культур є найбільш затратними
Овес вважається однією із найцінніших кормових культур. А вівсянку подають не лише в кращих домах Лондону чи Ріо-де-Житомира, а й на пристойних тваринницьких фермах. Й оскільки промислове тваринництво зараз у парниковій опалі, то овес, як виявилось, здатен замінити навіть коров’яче молоко. І не лише зголоднілим екологічним активістам.
Вітчизняні агровиробники постійно вивчають можливості вирощування альтернативних культур. Зокрема, через майже постійний дефіцит вологи у грунті. Тому переважно фокус уваги зміщується на посухостійкі культури, такі, наприклад, сорго.
Розторопша – лікарська рослина, що стає усе більш популярною в Україні. І це не дивно, адже при урожайності до 16 центнерів з гектра та при ціні в 60 гривень за кілограм, розторопша дає майже 100 000 грн оборотних коштів із гектару. І це при тому, що затрати на її вирощування не значні, а попит стабільний як в самій Україні, так і на продаж за кордон.
В Україна зростає зацікавленість до вирощування спеціальних насіннєвих сортів гарбуза. Сьогодні вартість однієї тонни насіння цієї культури досягає 3000 євро. Це дає змогу досягати непоганої рентабельності вирощування, враховуючи, що за усереднених умов ефективної технології вирощування саме таку масу насіння можна зібрати з 1 га. За сприятливих умов – навіть більше.
За результатами досліджень, проведених в Асканійській державній сільськогосподарській дослідній станції Інституту зрошуваного землеробства НААН, установлено, що найпродуктивніший сорт сафлору красильного Живчик, який за умов зрошення та внесення N90P60 забезпечує врожайність насіння на рівні 1,87 т/га, в умовах природного вологозабезпечення — 1,39 т/га
У наш час ми всі намагаємося заощадити гроші, і який кращий спосіб зробити це, ніж вирощування власних овочів? Займаючись садом пару разів на тиждень, ви спалюєте калорії, допомагаючи вам схуднути та підтримувати себе у формі, а наприкінці ви отримуєте переваги чудових свіжих овочів, і ми всі повинні включати більше фруктів та овочів у свій раціон.
Сафлор вирощують переважно як олійну культуру. Його насіння містить 25-37% (у ядрі 46-60%) напіввисихаючої олії (йодне число - 115-155) і до 12% білка. Олія, добута з ядер насіння сафлору, наближається за смаковими якостями до соняшникової, її використовують у харчових цілях для виготовлення маргарину високої якості. Олія, одержана з цілого насіння, має гіркуватий присмак, її використовують для одержання оліфи, білої фарби, емалей, мила, лінолеуму.
Γрибна справа з кожним роком викликає все більший інтерес у представників малого бізнесу. І цьому є низка причин. Головна з яких - кількість об'ємів споживання грибів у нашій країні невпинно зростає.
Рукола росте як на культивованих площах, так і в дикому вигляді (selvatico). На берегах Середземного моря її вирощували за часів Римської імперії. Вже тоді люди вважали, що рукола - це афродізіак.
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...