За агробіологічною характеристикою соняшник належать до пізньостиглих культур. Проте в разі вирощування у Степу, а також в умовах потепління клімату його нерідко збирають сухим. Але через появу високоолійних гібридів із вмістом жиру понад 50% сушити насіння все-таки буває необхідно, оскільки зібрана маса є нестійкою і під час зберігання погіршується її якість.

Детальніше...

Озимий ріпак можна назвати однією із найбільш недооцінених українськими агровиробникам культур. З одного боку нею щороку засівають мільйони гектарів, та з іншого ці площі могли б бути набагато більшими.

Детальніше...

Вибір строків, способів і технічних засобів збирання ріпаку мають вирішальне значення для отримання високого врожаю культури.

Детальніше...

У липні місяці по всій території України розпочинаються жнива. Та поряд з цим агровиробники посилено готують ґрунтообробні агрегати, розкидачі та сівалки для того, аби вчасно та якісно посіяти озимий ріпак.

Детальніше...

Є різні дані щодо потенційних втрат урожайності через нехтування протруюванням насіння перед сівбою. Усереднити їх можна приблизно так: якщо не провадити передпосівну обробку посівного матеріалу, то за несприятливих умов можна взагалі не виїздити комбайном у поле. У кращому разі втрати становитимуть не менше ніж 25% урожаю. Насіння сої до того ж потребує бактеризації — спеціальної обробки інокулянтами.

Детальніше...

В останні роки спостерігається тенденція до збільшення кількості шкідників у посівах сої. Рослини сої пошкоджуються протягом усього вегетаційного періоду. Найуразливіші фази — періоди закладання генеративних органів і наливання-достигання зерна.

Детальніше...

Далеко не всі посіви озимих культур нормально витримують зиму, і керівникові господарства доводиться ухвалювати непросте рішення про їх пересівання. Найчастіше їх місце навесні заступає соняшник, рідше — ярі зернові. Однак як альтернативний варіант можна розглянути і ярий ріпак як можливість урізноманітнити сівозміни й оптимізувати економіку господарства. Адже ріпак — це перші гарантовані гроші в сезоні.

Детальніше...

Результати практичних досліджень засвідчили значний вплив мінеральних добрив на врожайність соняшнику, що істотно покращило всі показники економічної ефективності (виробничі витрати, вартість і собівартість продукції, прибуток) виробництва насіння цієї культури

Детальніше...

Трактор MF 8737 S — вправний середняк світу...

На сьогодні трактори є, і найближчим часом будуть, головним енергетичним засобом в аграрному...

Червоний комбайн для «зеленого» оператора

Максимальна продуктивність нового зернозбирального комбайна Case IH Axial-Flow 7260 оптимально...

ДТЗ 354U — новий стандарт у класі 35-сильних...

У 2025 році український аграрний ринок отримує стратегічне підсилення — трактор ДТЗ 354U. Це...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1180
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60205
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38005
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.