- Деталі
- Олійні
- 314
Вітчизняні фермери вирощують сою на досить великих площах відносно нещодавно - друге десятиліття поспіль. Однак впродовж цього періоду часу ми вже встигли отримати досить багатий досвід.
Вітчизняні фермери вирощують сою на досить великих площах відносно нещодавно - друге десятиліття поспіль. Однак впродовж цього періоду часу ми вже встигли отримати досить багатий досвід.
Наразі стан аграрного сектору України можна схарактеризувати сумним прислів’ям «не до жиру, аби живу». Другий рік війни змушує корегувати підходи до господарювання, спонукає до радикальних змін у структурі площ. І те, що вітчизняні аграрії зробили більшу ставку на вирощування олійних культур, досить показово. Саме олійні, зокрема ріпак, можуть стати «культурами-виручалками» за нинішніх умов
Соняшник — сьогодні є пріоритетною культурою в польових сівозмінах України. Проте одними з найголовніших чинників, які істотно стримують досягнення високої продуктивності її посівів, є біотичні, зокрема — шкідливі організми
Планувати збирання ріпаку слід дуже ретельно, адже ця культура у переважній більшості випадків характеризується тривалим розтягнутим у часі періодом цвітіння, коли рослини розвиваються нерівномірно – до 20-25 днів.
Звісна річ, що якщо дощів немає взагалі, то навряд чи якась культура зможе показати достойний результат врожайності. Це безпосередньо стосується і соняшнику. Однак існують моменти, на які варто звернути увагу під час планування технології вирощування соняшнику в посушливих регіонах.
У структурі орних земель чорноземні ґрунти становлять 67,7 %, найважливішою частиною органічної речовини яких є неповторний продукт еволюції природи — гумус, котрий тисячоліттями відігравав вирішальну роль у виробництві основних продуктів споживання
Беручи до уваги кліматичні зміни та фінансові труднощі в агросекторі країни, науковці ІЗК НААН узагальнили результати власних досліджень і виробничої перевірки ефективності низки агрозаходів із метою віднайти способи покращення вологозабезпеченості рослин й оптимізації системи удобрення соняшнику в сівозмінах короткої ротації на фоні усієї побічної продукції попередників
Цю інфекцію навіть називали рослинним Covid. Не за етіологічними ознаками, а з огляду на стрімке поширення та труднощі в діагностиці й профілактиці/лікуванні. Через це в передвоєнному 2021 році несправжню борошнисту росу визнали найпроблемнішою хворобою останніх сезонів у посівах соняшнику. Погодні умови цьогоріч теж викликають занепокоєння в агровиробників
На ринку Україні з'явилися інноваційні продукти компанії «Ралко» (США) — Agnition Generate. На відміну від звичних продуктів — це максимальне використання мікрофлори ґрунту й активація ензимів для посиленого фітобіозу кореневої системи для отримання максимального врожаю за збереження всіх корисних якостей і здоров'я ґрунту. Продукти за своїм складом унікальні й мають американський патент із технологією Microbial Сatalyst
Слово «крафт» (англ. craft — майстерність, ремесло, створювати) нам більше відоме як словосполучення крафтове пиво. Але воно має ширше значення. І доробку насіння соняшнику до посівних кондицій в умовах господарства теж можна назвати свого роду насіннєвим крафтом. Головне — слід пам’ятати: у крафтовому підході визначальними є доскональне знання справи та якість