• Глива - гриб-сапрофіт, вважає за краще утворювати колонії на підгнилих деревах, високих пнях, на мертвій деревині.

    Грибниця утворює «сімейку», тому глива вважається врожайним видом. На одному дереві, ураженому грибницею можна зібрати до 5 кг грибів одночасно, а протягом сезону ще кілька.

  • Журавлина для української кухні досить звична ягода, адже вона росте на українських болотах і продається як у свіжому, так і в замороженому та сушеному вигляді.

  • У СТОВ «Жахнівське» до традиційного рослинництва додали вирощування лохини у якості альтернативного напрямку розвитку агровиробництва

  • Навряд чи варто ставити під сумнів користь, яку приносить організму людини вживання свіжих овочів і зелені. Однак капусту, редис, кукурудзу, екзотичний дайкон і навіть гречку можна додавати в раціон не тільки в звичному вигляді, але і на стадії мініатюрних паростків, що містять всі властиві рослин поживні речовини в неймовірній концентрації.

  • Андрій Марченко із Шосткинщини Сумської області майже чверть століття тому розпочав вирощувати городину в теплицях без застосування хімічних добрив.

  • Завдяки включенню до сівозміни озимого гороху підстраховуємося від нестачі вологи у квітні — травні й отримуємо доброго попередника під наступні культури

  • Вирощування троянд на зріз, на мою думку, це не тільки прибутковий, але і дуже цікавий бізнес. Щоб троянди радували вас не лише влітку, а й взимку, без якісної теплиці не обійтися. У теплиці троянди вирощують в основному на продаж. Найбільшими виробниками в світі є Нідерланди, Еквадор, Колумбія, Кенія і Ефіопія. Масштаб світового ринку зрізаних квітів великий і продовжує рости.

  • Продукти переробки з твердої озимої пшениці є основою для виробництва високоякісних макаронних і круп’яних виробів. Їх широко використовують у хлібопекарській та кондитерській промисловості

  • Вадим Дробітько, керівник ФГ «Аркадія», землі якого розташовані на Миколаївщині, є чи не одним із найбільших українських практиків-експериментаторів із норм висіву різних культур.

  • Насичення сівозмін просапними культурами з одночасним зменшенням площ під бобовими посилює процеси мінералізації гумусу. З метою зменшення питомої ваги просапних культур та приведення їх у відповідність з рекомендаціями щодо оптимального співвідношення у сівозмінах різних ґрунтово-кліматичних зон, необхідно забезпечити науково обґрунтоване чергування культур і пару в сівозміні.

Три врожаї картоплі за сезон

Це на практиці доводить завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії «Інститут проблем...

«Кредитний Коридор» від ADAMA: досвід...

Участь у програмі «Кредитний Коридор» від ADAMA дає змогу зберегти бізнес і розвивати...

Дослідження роботи ротаційної борони

Вплив швидкості руху ротаційної борони на якість роботи досліджували українські вчені протягом...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38807
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27513
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14436
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.