• На добре підготовленому ґрунті за достатній вологозабезпеченості ріпак сходить через 4–5 днів. Після сходів першочергово розвивається коренева система. До фази перших 4 листків основна частина асимілянтів транспортується до коренів, які ростуть у довжину й товщину. За умови вчасної сівби процес інтенсивного росту кореневої системи триває до кінця вересня.

  • Сафлор вирощують переважно як олійну культуру. Його насіння містить 25-37% (у ядрі 46-60%) напіввисихаючої олії (йодне число - 115-155) і до 12% білка. Олія, добута з ядер насіння сафлору, наближається за смаковими якостями до соняшникової, її використовують у харчових цілях для виготовлення маргарину високої якості. Олія, одержана з цілого насіння, має гіркуватий присмак, її використовують для одержання оліфи, білої фарби, емалей, мила, лінолеуму.

  • Солодкий перець — невіддільна складова здорового харчування. Овоч містить велику кількість клітковини, азотистих речовин, розчинних цукрів, пектинів, крохмалю й ефірних олій. Перець багатий на вітаміни групи А, В, С, Е, РР, а також на мікроелементи: кальцій, йод, залізо, калій, магній, натрій, мідь, фосфор, фтор, марганець, цинк, хлор і сірку, що робить його бажаним продуктом для всіх, хто прагне отримувати максимум користі від їжі.

  • Сочевицю можливо вирощувати як за традиційною схемою, тобто лущення стерні й зяблева оранка, та за мінімальною або нульовою системами

  • Насіння ріпаку дрібне і легке. Його треба правильно посіяти. Розповімо про основні рекомендації щодо сівби цієї дрібнонасіннєвої культури.

  • Попри розпочату росією повномасштабну війну аграрії України в минулому році зібрали непоганий врожай – практично 54 млн зернових, що ще 10-12 років тому вважалося майже рекордним значенням. Цього року, застерігає Міністерство аграрної політики та продовольства, ця цифра може бути значно меншою і передовсім через відмову частини аграріїв від посівів кукурудзи. Головне пояснення зменшення зацікавленості в одній з трьох основних культур українських полів – пшениці, кукурудзи та соняшника – подорожчання азотних добрив, необхідних для вирощування кукурудзи. А також те, що частина посівів цієї культури минулого року збирається тільки зараз, а значить фермери побоюються, що не встигнуть підготовити поля належним чином.

  • За вже майже півтора роки карантинних обмежень вітчизняні аграрії вже дещо відвикли від традиційних польових заходів. Тому новина про те, що на базі господарства «Агріко» відбудеться один із найпопулярніших заходів вітчизняних картоплярів «Картопляна майстерня» потішила і фермерів. Тим більш, що момент для цього обрано більш ніж доречно, враховуючи ті погодні пертурбації в які втрапили посадки бульби цього сезону.

  • ПП «НАТУР СВІТ» вирощує гірчицю, коріандр, інші нішеві олійні культури, забезпечуючи відповідною сировиною різні компанії України, Європи і світу, також переробляє коріандр, гірчицю тощо, виготовляючи різні види зерна, порошку, олії, прянощів, приправ, макухи. Проїжджаючи через село Вільшана, що поблизу селища Недригайлів, навряд чи подумається, що цей населений пункт знають у багатьох куточках світу. Але що є, те є.

  • Картопля вже третій рік поспіль перетворюється на гарантоване джерело прибутку для фермерів. Причому мова не лише про класичні столові сорти бульб, ціна на яких щороку підіймається, але й про спеціалізовану картоплю – для виробництва чіпсів, «фрі» тощо.

  • Селекційні роботи з виведення ремонтантної малини почалися у 70-х роках минулого століття, і відтоді з’явилося безліч надійних сортів, що вже встигли стати популярними.

Ресурсоощадні технології вирощування зернових —...

Аналізуючи сучасний стан АПК України, слід зазначити, що він є одним з основних...

BEDNAR на Дні поля AGRO Challenge

На даному Дні поля AGRO Challenge компанія BEDNAR з нашими дилерами АМАКО, НФМ АГРО та Тайтен...

Сучасні провідні рішення в технології...

Нині соняшник — це дещо більше ніж просто велика культура, у вирощуванні якої українські...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

40013
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

28227
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14989
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.