Минула зима була не просто теплою, а однією з найм’якіших за три останні десятиліття. Фактично із середини грудня пішло потужне потепління, що ознаменувалось навіть низкою температурних рекордів. Але те, що радувало зимою, навесні лякає аграріїв загрозою значного поширення хвороб — особливо на тлі затяжних дощів і вимушених технологічних огріхів у багатьох господарствах

Детальніше...

Ріпак — стратегічна культура не лише для українських аграріїв, які були та є в когорті найкращих світових виробників. У провідних країнах — виробниках ріпаку велику увагу надають саме концептуальним, науково обґрунтованим підходам до його вирощування. Вони мають дещо узагальнений вигляд, але можуть слугувати певним орієнтиром і для вітчизняних агровиробників

Детальніше...

Рівень продуктивності культури напряму залежить від певних чинників. До того ж закладання основних параметрів урожайності спостерігається восени, саме тому необхідно правильно забезпечити рослині належні умови для їх формування. Так, основними чинниками хорошої перезимівлі культури є розвиток кореневої системи, процес кущення та накопичення цукрів. З огляду на це рослина повинна мати доступні елементи живлення безпосередньо під час осінньої вегетації, а також і до повного формування врожаю.

Детальніше...

Унікальний гібрид озимого ріпаку РЖТ ТРЕЗЗОР уже чотири роки поспіль вирощують в Україні, і за цей час він отримав найвищі оцінки вітчизняних аграріїв, посівши лідерські позиції на ринку. Адже саме цей гібрид французької компанії RAGT Semences в сезоні 2022/2023 посів перше місце з продажу серед усіх гібридів ріпаку озимого, з-поміж усіх компаній, представлених в Україні.

Детальніше...

Селекція компанії «Лімагрейн» постійно рухається вперед, максимально ефективно відповідаючи на запити клієнтів та вимоги часу. І зіркові новинки ріпакового портфоліо ЛГ відкривають нові можливості перед українськими виробниками

Детальніше...

Удобрення посівів ріпаку для забезпечення потреби рослин у борі проводять на стадії 3–5…4–6 листків / ВВСН 13–15…14–16 спільно з обробкою регулятором росту. Для такого підживлення по листку зазвичай використовують від 30–50 до 150 г/л бору. Ця обробка сприяє підвищенню морозостійкості рослин і їх швидкому відновленню навесні

Детальніше...

Ріпак озимий — одна з головних олійних культур. Незважаючи на його високу технологічність, в умовах сьогодення аграрії приділяють велику увагу вирощуванню ріпаку через його рентабельність й отримання перших фінансових надходжень

Детальніше...

Часто у зоні Степу через швидке висихання ґрунту бракує вологи, тому не вдається внести дробно азот у три строки, а вносять у два і навіть в один період, що не відповідає інтенсивним технологіям вирощування пшениці та впливає на отримання низьких урожаїв із незадовільною якістю зерна. Від закінчення колосіння до достигання пшениця озима ще засвоює близько 80 кг/га азоту. Тому пізнє внесення азотних добрив (третє підживлення) має велике значення, поготів, що високий уміст білка в зерні досягається тільки таким шляхом

Детальніше...

Надмірна комерціалізація сівозміни призвела до того, що Україна фактично «забула», що існують такі культури як, скажімо, овес чи те саме жито. Попит не такий високий, ціна – нижча, то навіщо ж із ним морочитися. Тому останніми роками площі під житом обраховувалися, навіть, не сотнями, а десятками тисяч гектарів.

Детальніше...

Конструкції комбінованих ґрунтообробних агрегатів

Під час виконання технологічних операцій агрегати не повинні погіршувати структуру ґрунту й...

Послуги для сироварів: щоб було легше...

Сироваріння відіграє важливу роль в економіці багатьох країн світу. В Україні ця галузь...

Захист дерев від патогенів

У системних фунгіцидів, як і у фунгіцидів контактної дії, виділяють препарати, ефективні проти...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

40816
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

28762
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

15459
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.