Специфіка мінерального живлення озимих культур, зокрема ріпаку, передбачає декілька етапів і має свої особливості. Насамперед щодо азотного живлення. Його розподіляють на два періоди — до зимового спокою і після.

Детальніше...

Озимий ріпак іноді називають «першими грошима» аграріїв. Дійсно, хороший валовий збір ріпаку дає змогу одразу отримати пристойну суму і вкласти ці кошти у наступну посівну, найчастіше — озимих зернових. Тому до ріпаку в нас завжди буде особлива увага, адже ця культура може «вистрелити» як жодна інша.

Детальніше...

Сівба якісним насінням — обов’язкова умова технології вирощування будь-якої культури. Для пшениці озимої запроваджені такі обов’язкові показники якості: сортова чистота, вміст основної культури, схожість, вологість, життєздатність, ураженість хворобами і шкідниками. Лише те насіння, що відповідає зазначеним показникам, вважають кондиційним і допускають до сівби.

Детальніше...

На добре підготовленому ґрунті за достатній вологозабезпеченості ріпак сходить через 4–5 днів. Після сходів першочергово розвивається коренева система. До фази перших 4 листків основна частина асимілянтів транспортується до коренів, які ростуть у довжину й товщину. За умови вчасної сівби процес інтенсивного росту кореневої системи триває до кінця вересня.

Детальніше...

Основні причини поки що недостатньої ефективності зернової галузі полягають у недотриманні науково обґрунтованих сівозмін, значному порушенні у підходах до систем обробітку ґрунту, удобрення, захисту посівів від хвороб, шкідників та бур’янів, а також у недостатньому використанні та реалізації адаптивного та продуктивного потенціалу урожайності вітчизняних сортів пшениці озимої в умовах виробництва.

Детальніше...

Дедалі більше вітчизняних агровиробників починають переглядати своє ставлення до тваринницької галузі. Якщо ще років 5 тому здавалося, що корів в Україні можна буде побачити хіба що на виставці, ситуація поступово змінюється на краще. Рентабельність у 20–30% уже не здається мізерною, бо різко знизилася рентабельність рослинництва. Разом із тим приходить усвідомлення того, що без органічних добрив годі вести мову про підвищення врожайності сільгоспкультур.

Детальніше...

Köckerling у Ганновері: інновації, помножені на...

Як провідному німецькому виробникові сільгосптехніки вдалося вкотре приємно здивувати гостей...

CASE IH у Ганновері: парад інновацій!

Провідний світовий виробник сільгоспмашин представив унікальні рішення в сегменті тракторів,...

Як уникнути помилок під час будівництва...

Чи можна вийти на швидку окупність початкових витрат, бувши впевненими в багаторічній надійній...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

33567
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

23681
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

11835
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

СУПЕРЦІНА на AXION 930

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.