Український агросектор уже відвикнув від проведення масштабних днів поля. Причини тому відомі: спочатку світова пандемія Ковід-19, а потім повномасштабне вторгнення рашистів зробили неможливими масові заходи.
Український агросектор уже відвикнув від проведення масштабних днів поля. Причини тому відомі: спочатку світова пандемія Ковід-19, а потім повномасштабне вторгнення рашистів зробили неможливими масові заходи.
Далеко не всі господарства, надто ж у степовій зоні України, вирощують озиму пшеницю за інтенсивною технологією. Нині мова йде швидше про те, як допомогти рослинам пережити стресові умови та видобути із грунту те, що там і так є.
Минула зима була не просто теплою, а однією з найм’якіших за три останні десятиліття. Фактично із середини грудня пішло потужне потепління, що ознаменувалось навіть низкою температурних рекордів. Але те, що радувало зимою, навесні лякає аграріїв загрозою значного поширення хвороб — особливо на тлі затяжних дощів і вимушених технологічних огріхів у багатьох господарствах
Ріпак — стратегічна культура не лише для українських аграріїв, які були та є в когорті найкращих світових виробників. У провідних країнах — виробниках ріпаку велику увагу надають саме концептуальним, науково обґрунтованим підходам до його вирощування. Вони мають дещо узагальнений вигляд, але можуть слугувати певним орієнтиром і для вітчизняних агровиробників
Рівень продуктивності культури напряму залежить від певних чинників. До того ж закладання основних параметрів урожайності спостерігається восени, саме тому необхідно правильно забезпечити рослині належні умови для їх формування. Так, основними чинниками хорошої перезимівлі культури є розвиток кореневої системи, процес кущення та накопичення цукрів. З огляду на це рослина повинна мати доступні елементи живлення безпосередньо під час осінньої вегетації, а також і до повного формування врожаю.
Унікальний гібрид озимого ріпаку РЖТ ТРЕЗЗОР уже чотири роки поспіль вирощують в Україні, і за цей час він отримав найвищі оцінки вітчизняних аграріїв, посівши лідерські позиції на ринку. Адже саме цей гібрид французької компанії RAGT Semences в сезоні 2022/2023 посів перше місце з продажу серед усіх гібридів ріпаку озимого, з-поміж усіх компаній, представлених в Україні.
Селекція компанії «Лімагрейн» постійно рухається вперед, максимально ефективно відповідаючи на запити клієнтів та вимоги часу. І зіркові новинки ріпакового портфоліо ЛГ відкривають нові можливості перед українськими виробниками
Удобрення посівів ріпаку для забезпечення потреби рослин у борі проводять на стадії 3–5…4–6 листків / ВВСН 13–15…14–16 спільно з обробкою регулятором росту. Для такого підживлення по листку зазвичай використовують від 30–50 до 150 г/л бору. Ця обробка сприяє підвищенню морозостійкості рослин і їх швидкому відновленню навесні
Ріпак озимий — одна з головних олійних культур. Незважаючи на його високу технологічність, в умовах сьогодення аграрії приділяють велику увагу вирощуванню ріпаку через його рентабельність й отримання перших фінансових надходжень
Часто у зоні Степу через швидке висихання ґрунту бракує вологи, тому не вдається внести дробно азот у три строки, а вносять у два і навіть в один період, що не відповідає інтенсивним технологіям вирощування пшениці та впливає на отримання низьких урожаїв із незадовільною якістю зерна. Від закінчення колосіння до достигання пшениця озима ще засвоює близько 80 кг/га азоту. Тому пізнє внесення азотних добрив (третє підживлення) має велике значення, поготів, що високий уміст білка в зерні досягається тільки таким шляхом