• Наприкінці минулого року AMAZONE доповнила портфоліо терміналів управління у сегменті техніки для внесення добрив. Після того, як у 2019 році лінійка поповнилася моделлю EasySet 2, з'явився також новий термінал у сегменті середнього класу. AmaSpread 2 приходить на зміну попередньої моделі AmaSpread+ і його вже можна придбати.

  • Озима пшениця не дуже вибаглива до ґрунто­обробітку та й загалом до технології. Проте багато агровиробників на семінарах, Днях полів постійно звертаються до фахівців із запитаннями щодо удобрення, точніше, підживлення озимої пшениці. Адже щороку складаються нетипові погодні умови: рання, пізня весна, достатня або недостатня кількість вологи тощо. У цій статті розглянемо основні нюанси удобрення і підживлення озимої пшениці.

  • Технологія вирощування залежить від низки факторів. Першим у цій низці, після вибору сорту, є попередник і місце у сівозміні. Не рекомендується вирощувати ріпак озимий на одному полі частіше, ніж за 4–5 років. Площі, призначені під посіви ріпаку озимого, мають бути чисті від бур’янів і добре підготовлені.

  • Соя насправді є досить вимогливою не лише до наявності у достатній кількості макро- та мікроелементів, але й часу та способу їх внесення. Достатньо сказати, що для формування однієї лише тони насіння сої необхідно близько 75–90 кг азоту, 15–20 кг фосфору, 30–40 кг калію, 8–10 кг магнію та 18–20 кг кальцію.

  • Заради гарних врожаїв агрономам варто звернути увагу на сучасні препарати, які дозволяють отримати ефект при низьких нормах внесення

  • Озима пшениця досить вимоглива до кислотності ґрунту, і оптимальний рівень його має перебувати в межах рН 6–7,5. Тому на кислих ґрунтах під озиму пшеницю найкраще вносити кальцієву селітру, та звісно, що дуже важливо — не перегодувати азотом озимі зернові культури з осені.

  • На добре підготовленому ґрунті за достатній вологозабезпеченості ріпак сходить через 4–5 днів. Після сходів першочергово розвивається коренева система. До фази перших 4 листків основна частина асимілянтів транспортується до коренів, які ростуть у довжину й товщину. За умови вчасної сівби процес інтенсивного росту кореневої системи триває до кінця вересня.

  • Солодкий перець — невіддільна складова здорового харчування. Овоч містить велику кількість клітковини, азотистих речовин, розчинних цукрів, пектинів, крохмалю й ефірних олій. Перець багатий на вітаміни групи А, В, С, Е, РР, а також на мікроелементи: кальцій, йод, залізо, калій, магній, натрій, мідь, фосфор, фтор, марганець, цинк, хлор і сірку, що робить його бажаним продуктом для всіх, хто прагне отримувати максимум користі від їжі.

  • Догляд садів — це безперервний процес, який не закінчується ані після збирання врожаю, ані взимку. Одразу після збирання останнього яблука садівник починає готувати насадження для якомога вищого врожаю майбутнього року. Адже господар має справу з багаторічними деревами, продуктивність яких не в останню чергу залежить від того, наскільки добре збережуться рослини взимку. А взимку відбувається багато складних процесів, які несприятливо впливають на рослини.

  • У весняний період здійснюється закладання основи майбутнього врожаю. Повноцінне харчування необхідне для забезпечення рослин важливими мікроелементами. Якщо навесні не вносяться добрива, отримання гарного врожаю залишається під питанням. Ефективному росту агрокультур сприяють калій, азот, фосфор. Нестача цих речовин не дозволяє отримати суттєві прибутки від господарювання. Поліпшити живлення рослин дозволяє використання комплексних NPK добрив. Наприклад, міндобриво нітроамофоска дозволяє отримати на 30 – 70% вищий врожай.

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

Гірчиця приносить прибуток: досвід господарств

На Сумщині розширюють площі під гірчицею, яка не тільки економічно ефективна, а й є гарним...

Як правильно годувати свиней

Вирощувати свиней складніше, ніж вирощувати інших сільськогосподарських тварин, таких як велика...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39030
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27632
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14539
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.