• Солодкий перець — невіддільна складова здорового харчування. Овоч містить велику кількість клітковини, азотистих речовин, розчинних цукрів, пектинів, крохмалю й ефірних олій. Перець багатий на вітаміни групи А, В, С, Е, РР, а також на мікроелементи: кальцій, йод, залізо, калій, магній, натрій, мідь, фосфор, фтор, марганець, цинк, хлор і сірку, що робить його бажаним продуктом для всіх, хто прагне отримувати максимум користі від їжі.

  • Догляд садів — це безперервний процес, який не закінчується ані після збирання врожаю, ані взимку. Одразу після збирання останнього яблука садівник починає готувати насадження для якомога вищого врожаю майбутнього року. Адже господар має справу з багаторічними деревами, продуктивність яких не в останню чергу залежить від того, наскільки добре збережуться рослини взимку. А взимку відбувається багато складних процесів, які несприятливо впливають на рослини.

  • У весняний період здійснюється закладання основи майбутнього врожаю. Повноцінне харчування необхідне для забезпечення рослин важливими мікроелементами. Якщо навесні не вносяться добрива, отримання гарного врожаю залишається під питанням. Ефективному росту агрокультур сприяють калій, азот, фосфор. Нестача цих речовин не дозволяє отримати суттєві прибутки від господарювання. Поліпшити живлення рослин дозволяє використання комплексних NPK добрив. Наприклад, міндобриво нітроамофоска дозволяє отримати на 30 – 70% вищий врожай.

  • Попри шалені ціни на мінеральні добрива, більшість вітчизняних агровиробників в більших чи менших обсягах провадитимуть азотне підживлення озимих культур. Тим більш, що на полях періодично лежить сніг, а кількість вологи у верхньому шарі грунті є досить високою.

  • Усе, що стосується удобрення та підживлення озимих культур, зокрема пшениці, збурює жваву дискусію агрономів. Адже цей агротехнічний захід завжди відрізняється залежно від ґрунтово-кліматичних умов та вологозабезпечення.

  • Значна частина вітчизняних агровиробників була змушена істотно обмежити витрати на вирощування ярих культур, зокрема кукурудзи. Причиною цього став як дефіцит пального, запчастин і міндобрив, так і негаразди з фінансами через неможливість реалізувати торішній урожай

  • Останніми роками соя в Україні вважається однією із найбільш нестабільних в плані вирощування сільгоспкультур. Це водночас тепло- та вологолюбна культура, котра гостро реагує на стресові умови вегетації. Перш за все дефіцит вологи в ключові фази розвитку, ґрунтову та повітряну посуху, а також пізні приморозки.

  • Науково-практичні дослідження, що проводить на полях ПСП «Злагода» його директор Олександр Яблонський, відомі вже далеко за межами Рівненській області. Кілька років тому керівник господарства впровадив на своїх полях без перебільшення революційну на той час технологію обробітку ґрунту, внесення мінеральних добрив і сівби. Технологія ґрунтується на смуговому обробітку із застосуванням рідких багатокомпонентних мінеральних добрив. Сьогодні за цією технологією успішно працюють десятки вітчизняних агровиробників у різних регіонах. ПСП «Злагода» стало своєрідною лабораторією інноваційних рішень, що їх напрацьовують разом із провідними українськими та американськими фахівцями.

  • Часто у зоні Степу через швидке висихання ґрунту бракує вологи, тому не вдається внести дробно азот у три строки, а вносять у два і навіть в один період, що не відповідає інтенсивним технологіям вирощування пшениці та впливає на отримання низьких урожаїв із незадовільною якістю зерна. Від закінчення колосіння до достигання пшениця озима ще засвоює близько 80 кг/га азоту. Тому пізнє внесення азотних добрив (третє підживлення) має велике значення, поготів, що високий уміст білка в зерні досягається тільки таким шляхом

  • Закупівля засобів захисту рослин і добрив завчасно – звичайна практика для українського аграрія: по-перше, це дає можливість максимально повно забезпечити себе необхідними продуктами, по-друге – заощадити кошти, якщо раптом навесні ці ресурси подорожчають. А під час війни такий крок ще й убезпечить від ризику взагалі не придбати певні препарати та добрива, якщо надалі на них буде підвищений попит, або якщо вони будуть в дефіциті.

Ідеальне внесення міндобрив із причіпним...

Компанія AMAZONE представляє унікальний професійний розподільник гранульованих добрив з об’ємом...

Український тваринницький саміт: трансформуємо...

11 жовтня 2024 року у Києві відбувся UKRAINIAN LIVESTOCK SUMMIT 2024, організований компанією...

Переваги осінньої обробки гербіцидами озимих...

Затяжні теплі осені вже стали звичною прикметою аграрного сезону в Україні. Позитивні температури...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

45109
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

30858
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

17181
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.