• Точний розподіл добрив по всій робочій ширині є основою для однорідних посівів, ефективного управління ресурсами та використання всього потенціалу врожайності. Для сучасної техніки це не становить жодних проблем на рівнинних ділянках. На крутих схилах же рельєф істотно впливає на розподіл добрив.

  • Мікроелементний бум — характерна прикмета сучасного сільського господарства. Принаймні, якщо судити за кількістю публікацій на цю тему. Деякі фахівці взагалі не бачать можливості високопродуктивного вирощування низки культур без широкого застосування мікроелементів. Це стосується і кукурудзи. Хоча на практиці все далеко не так елементарно й однозначно

  • Жито більш толерантне до умов вирощування відносно інших озимих зернових. Глибоко проникна в ґрунт коренева система і здатність до засвоєння поживних речовини, навіть у малодоступній формі, дозволяє вирощувати його на ґрунтах із невисокою природною родючістю.

  • Ожина потребує великої кількості поживних речовин. А тому систематичне внесення добрив є запорукою отримання високих урожаїв і нових приростів.

  • Добрива є одним із найефективніших і швидкодійних чинників підвищення врожайності пшениці та поліпшення якості зерна.

  • За сучасного рівня наукового та технічного забезпечення агротехнологій жодна світова країна не спроможна забезпечити своє населення потрібним продовольством тільки завдяки природній ґрунтовій родючості

  • Аграрії Херсонщини та Миколаївщини вперше в Україні застосують інноваційне рішення для збереження вологи у ґрунті та органічного живлення рослин. Таку безкоштовну можливість вони отримали завдяки донорам із Японії та проекту «Згуртовані громади», який за підтримки Програми USAID АГРО реалізує Всеукраїнська асоціація громад.

  • Дедалі більше вітчизняних агровиробників починають переглядати своє ставлення до тваринницької галузі. Якщо ще років 5 тому здавалося, що корів в Україні можна буде побачити хіба що на виставці, ситуація поступово змінюється на краще. Рентабельність у 20–30% уже не здається мізерною, бо різко знизилася рентабельність рослинництва. Разом із тим приходить усвідомлення того, що без органічних добрив годі вести мову про підвищення врожайності сільгоспкультур.

  • Рівень продуктивності культури напряму залежить від певних чинників. До того ж закладання основних параметрів урожайності спостерігається восени, саме тому необхідно правильно забезпечити рослині належні умови для їх формування. Так, основними чинниками хорошої перезимівлі культури є розвиток кореневої системи, процес кущення та накопичення цукрів. З огляду на це рослина повинна мати доступні елементи живлення безпосередньо під час осінньої вегетації, а також і до повного формування врожаю.

  • Гречку в Україні вирощують в усіх ґрунтово-кліматичних зонах, зокрема і в господарствах Кіровоградської області. Посівні площі під гречкою за останні 20 років в Україні скоротилися із 712,7 тис. гектарів до 84 тис. Витрати на вирощування гречки майже вдвічі менші, як порівняти до соняшнику і пшениці, адже вона не потребує заходів, які у виробництві інших культур є найбільш затратними

Конструкції комбінованих ґрунтообробних агрегатів

Під час виконання технологічних операцій агрегати не повинні погіршувати структуру ґрунту й...

Послуги для сироварів: щоб було легше...

Сироваріння відіграє важливу роль в економіці багатьох країн світу. В Україні ця галузь...

Захист дерев від патогенів

У системних фунгіцидів, як і у фунгіцидів контактної дії, виділяють препарати, ефективні проти...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

40818
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

28764
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

15461
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.