21 жовтня 2021 року у місті Ладижин, що на Вінниччині, відбулося офіційне відкриття 4-ї виробничої лінії на заводі компанії БТУ-ЦЕНТР, одного із 25% найбільших виробників біопрепаратів у світі.
Вирощування кунжуту має свої особливості та хитрощі
В Україні є компанії, які займаються промисловим вирощуванням топінамбура. Наприклад, на Волині культуру вирощує та переробляє сімейне фермерське господарство «Дворище».
Із 34 цукрозаводів в Україні цьогоріч запрацювали 29, четверо офіційно відмовились розпочинати сезон цукроваріння. Серед причини подорожчання газу, що призводить до збитковості.
Вклавши у вирощування перцю 200 тис. грн на гектар землі, можна отримати 1 млн грн прибутку.
- Деталі
- Аграрні новини
- 1941
Журналісти побували на столичному Бессарабському ринку і дізналися, наскільки реальні ціни на продукти відрізняються від тих, які нещодавно озвучив нардеп-«слуга народу» Микола Тищенко.
Через глобальне потепління змінюються українські реалії. Щоб не ризикувати врожаєм та не втрачати прибутків, фермери вимушені переходити на адаптивні культури. Тепер в українських степах можна зустріти поля кунжуту, чуфи, артишоку, шафрану або сорго.
На Київщині фермер власноруч виробляє так звані ЕМ-препарати, які покращують структуру грунту.
Зараз кілограм коштує 60-90 гривень. На українських ринках очікується дефіцит часнику. Експерти кажуть, що це пов’язано з дощовою осінню, заморозками та засухою.
Технології заморозки плодоовочевої продукції дозволяють аграріям суттєво збільшити і регіон реалізації, і межі продажів.













