Україна та Польща стають найбільшими постачальниками курячих яєць до Великої Британії. Однак, місцеві виробники незадоволені імпортом яєць від курей-несучок кліткового утримання.

Детальніше...

Осінь традиційно вважається сезоном гарбузів, але цього року українські споживачі вже помітили, що ціни на них відчутно зросли. У порівнянні з попередніми сезонами гарбуз став дорожчим товаром, і на це є кілька причин.

Детальніше...

Секрет доброго зберігання капусти, як виявляється,— не в датах, а в уважному погляді городника. Хто збирає її вчасно, той восени живе без хвилювань щодо прогнозу погоди.

Детальніше...

Світові ціни на цукор у вересні 2025 року впали до найнижчого рівня з березня 2021 року через збільшення виробництва цукру в Бразилії та сприятливі погодні умови для цукрової тростини в Індії й Таїланді. Про це йдеться у звіті ФАО.

Детальніше...

Морозилка — справжній рятівник на кухні, завдяки їй ми подовжуємо термін зберігання продуктів і рідше викидаємо їжу. Проте не все, що здається зручним для заморожування, справді його витримує. Деякі продукти після розморожування втрачають смак, структуру, а іноді навіть стають небезпечними для здоров’я. Та попри це, багато господинь продовжують класти їх до морозилки, не здогадуючись, що тим самим тільки шкодять якості їжі.

Детальніше...

Сезон ягід 2025 року в Україні виявився складним: через заморозки та інші погодні ризики фермери втратили близько 50% врожаю. Водночас ті виробники, які зберегли урожай та мали ринки збуту, змогли заробити рекордно добре.

Детальніше...

Українцям не варто хвилюватись, у листопаді підвищення тарифів на електроенергію для населення не відбудеться. Зазначається, що в опалювальному сезоні 2025-2026 років тарифи на тепло та гарячу воду також залишаться незмінними завдяки дії мораторію та державній підтримці.

Детальніше...

Фермери, які використовують незареєстровану працю, ризикують отримати штраф у розмірі 80 000 грн за кожного неоформленого працівника. Про це попередила суддя Самарівського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ганна Майна.

Детальніше...

Багато городників цікавляться, коли сіяти петрушку під зиму, щоб навесні отримати ранню ароматну зелень. Агрономи радять висівати петрушку восени, після перших стійких холодів, коли температура ґрунту знижується до +2…+4°C. Зазвичай це кінець жовтня або початок листопада.

Детальніше...

Трактор MF 8737 S — вправний середняк світу...

На сьогодні трактори є, і найближчим часом будуть, головним енергетичним засобом в аграрному...

Червоний комбайн для «зеленого» оператора

Максимальна продуктивність нового зернозбирального комбайна Case IH Axial-Flow 7260 оптимально...

ДТЗ 354U — новий стандарт у класі 35-сильних...

У 2025 році український аграрний ринок отримує стратегічне підсилення — трактор ДТЗ 354U. Це...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1181
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60206
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38006
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.