Знання діагностичних ознак хвороб на культурі й біологічні особливості їх збудників дадуть можливість товаровиробникам звести до невідчутного економічного рівня їх шкідливий вплив на рослини

Детальніше...

Значні втрати й недобори врожаю вівса спричиняють хвороби різної етіології: грибні, бактеріальні та вірусні. Знання діагностичних ознак хвороб на культурі та біологічні особливості їх збудників дадуть можливість товаровиробникам звести до невідчутного економічного рівня їх шкідливий вплив на рослини

Детальніше...

Значної шкоди квасолі завдають бактеріальні хвороби — бура бактеріальна плямистість, кутаста бактеріальна плямистість, дрібна коричнева плямистість, рожева плямистість, іржаво-бура плямистість, які суттєво знижують як продуктивність рослин, так і якість врожаю. Розвиток хвороб на рослинах призводить до зрідження посівів культури, випадання сходів, погіршення товарних і посівних якостей насіння, зменшення надземної маси рослин

Детальніше...

Через повільний ріст у початковий період розвитку в перші 30–40 днів вегетації рослини сорго значною мірою пригнічують бур’яни. Тому одним із перших агротехнічних заходів є боронування посівів за 4–5 діб до появи сходів, коли паростки сорго ще на глибині 3–4 см від поверхні ґрунту, а сходи бур’янів (70–80%) легко знищити зубами борін. Залежно від стану ґрунту і розмірів паростків борони мають бути легкими або середніми з тиском 0,6–0,9 кг на зуб борони.

Детальніше...

Сівозміна переважної більшості фермерських господарств у південних областях України, по суті, складається із двох-трьох культур. Це всюдисущий соняшник, озима пшениця та ячмінь, зрідка – горох. Агровиробники степової зони стають заручниками дефіциту вологи, будучи змушеними із року в рік чергувати соняшник та озиму пшеницю. Це негативно відображається на фітосанітарному стані грунтів і зрештою, на кінцевій рентабельності рослинництва.

Детальніше...

Сорго вирізняється високою жаро- та посухостійкістю. На формування одиниці речовини культура використовує в 1,5–2 рази менше води, ніж інші зернові культури

Детальніше...

Сьогодні, Україна не може похвалитися ні рекордами з урожайності, ні обсягами експорту часнику. Більше того, велика аграрна держава регулярно закуповує його в Китаї, Іспанії, Єгипті. Та попри таку сумну статистику, сьогодні є великий попит на часник як на внутрішньому ринку, так і на ринку Європи. За твердженням практиків – часник – це культура, яка здатна давати до мільйону гривень з гектару.

Детальніше...

За промислової технології вирощування врожайність квасолі може досягати 25 ц/га і вище. При цьому вартість 1 тони продукції може становити понад 900 доларів США. Відповідно, дотримання ефективної технології вирощування квасолі забезпечить дуже непогану рентабельність – від 800 до 1000 доларів на 1 га. Інша річ, що квасоля є нішевою культурою, а отже, більшість агрономів не мають досвіду її вирощування.

Детальніше...

Вирощування троянд на зріз, на мою думку, це не тільки прибутковий, але і дуже цікавий бізнес. Щоб троянди радували вас не лише влітку, а й взимку, без якісної теплиці не обійтися. У теплиці троянди вирощують в основному на продаж. Найбільшими виробниками в світі є Нідерланди, Еквадор, Колумбія, Кенія і Ефіопія. Масштаб світового ринку зрізаних квітів великий і продовжує рости.

Детальніше...

Навряд чи варто ставити під сумнів користь, яку приносить організму людини вживання свіжих овочів і зелені. Однак капусту, редис, кукурудзу, екзотичний дайкон і навіть гречку можна додавати в раціон не тільки в звичному вигляді, але і на стадії мініатюрних паростків, що містять всі властиві рослин поживні речовини в неймовірній концентрації.

Детальніше...

Компанія Elicit Plant безкоштовно надала...

За підтримки уряду Франції українським фермерам безкоштовно надали 20 тис. л препаратів компанії...

Якісний плуг, надійний сервіс — і...

Компанія KUHN не просто вивела на ринок України топмодель плуга MULTI-LEADER XT, а й забезпечила...

Контроль амброзії в посівах соняшнику стає все...

У давньогрецькій міфології амброзія («безсмертна») це — їжа богів Олімпу. А в повсякденній роботі...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

41421
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

29140
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

15747
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.