Обробка насіння соняшнику вентилюванням дає аграріям змогу суттєво підвищити якість обробки насіння. Цей ефективний захід знижує температуру і вологість насіння, прискорює післязбиральне дозрівання, підвищує стійкість продукції під час зберігання. Насіння вентилюють у режимі підсушування, охолодження або проморожування.

Детальніше...

За агробіологічною характеристикою соняшник належать до пізньостиглих культур. Проте в разі вирощування у Степу, а також в умовах потепління клімату його нерідко збирають сухим. Але через появу високоолійних гібридів із вмістом жиру понад 50% сушити насіння все-таки буває необхідно, оскільки зібрана маса є нестійкою і під час зберігання погіршується її якість.

Детальніше...

Озимий ріпак можна назвати однією із найбільш недооцінених українськими агровиробникам культур. З одного боку нею щороку засівають мільйони гектарів, та з іншого ці площі могли б бути набагато більшими.

Детальніше...

Вибір строків, способів і технічних засобів збирання ріпаку мають вирішальне значення для отримання високого врожаю культури.

Детальніше...

У липні місяці по всій території України розпочинаються жнива. Та поряд з цим агровиробники посилено готують ґрунтообробні агрегати, розкидачі та сівалки для того, аби вчасно та якісно посіяти озимий ріпак.

Детальніше...

Є різні дані щодо потенційних втрат урожайності через нехтування протруюванням насіння перед сівбою. Усереднити їх можна приблизно так: якщо не провадити передпосівну обробку посівного матеріалу, то за несприятливих умов можна взагалі не виїздити комбайном у поле. У кращому разі втрати становитимуть не менше ніж 25% урожаю. Насіння сої до того ж потребує бактеризації — спеціальної обробки інокулянтами.

Детальніше...

В останні роки спостерігається тенденція до збільшення кількості шкідників у посівах сої. Рослини сої пошкоджуються протягом усього вегетаційного періоду. Найуразливіші фази — періоди закладання генеративних органів і наливання-достигання зерна.

Детальніше...

Далеко не всі посіви озимих культур нормально витримують зиму, і керівникові господарства доводиться ухвалювати непросте рішення про їх пересівання. Найчастіше їх місце навесні заступає соняшник, рідше — ярі зернові. Однак як альтернативний варіант можна розглянути і ярий ріпак як можливість урізноманітнити сівозміни й оптимізувати економіку господарства. Адже ріпак — це перші гарантовані гроші в сезоні.

Детальніше...

Інтегрований захист ячменю від хвороб

Заходи захисту ячменю від хвороб спрямовано передусім на запобігання масового їх розвитку, на...

Інсайти з головної зернової конференції Grain...

Третій рік поспіль бізнес, інфраструктура та економіка функціонують в умовах повномасштабної...

«Малюки» на 300 плюс!

Не буде перебільшенням сказати, що найпопулярнішою машиною у середніх та великих вітчизняних...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

40597
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

28623
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

15323
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.