Осінній лайфхак: як 5–7 каштанів продовжать термін зберігання картоплі
- Деталі
- Аграрні новини
- 50
Чи знали ви, що 1 елементарна рослина, яка валяється у нас під ногами, може покращити лежкість картоплі і продовжити термін її зберігання? І це звичайні каштани.
Прогулюючись у парку восени, можна побачити, що на землі без діла лежить незліченна кількість каштанів, і як правило, їх просто прибирають як сміття. Виявляється, каштани можуть принести неабияку користь у господарстві, якщо знати, як їх правильно застосувати. Особливо це стосується тих, хто має запаси картоплі та інших коренеплодів у погребі.
Річ у тім, що звичайні каштани допомагають бульбам довше зберігати свіжість, не в’янути і, найголовніше, не проростати завчасно. Для цього достатньо зібрати невеликий пакетик крупних, здорових та цілих каштанів.
Якщо зібрані каштани вологі, їх потрібно обов’язково просушити, щоб не занести зайву вологу до картоплі (але не під прямим сонцем). А якщо вони сильно брудні, їх треба промити вдома під проточною водою та так само просушити.
Як працює цей диво-лайфхак? Секрет криється у природному складі каштанів. Вони містять особливі речовини (таніни), які мають властивість поглинати надлишкову вологу. Таким чином, каштани допомагають влаштувати такий собі “мікроклімат” у мішку чи ящику з картоплею, знижуючи загальний рівень вологості. Саме підвищена вологість і тепло провокують розвиток цвілі, гнилі та стимулюють раннє проростання бульб.
Як використовувати каштани? Достатньо розмістити лише жменьку каштанів (приблизно 5-7 штук) у мішку або коробі з бульбами. Для максимального ефекту бажано не забувати раз на 3-4 тижні замінювати їх на нові, сухі плоди. І через пару місяців ви будете здивовані, який ефект дасть цей чудний лайфхак.
Пише noviydoctor.com.



