Що потрібно додати у воду, коли вариться кукурудза, щоб вона була м’якою та ніжною.

Щоб кукурудза вийшла смачною, потрібно вибирати молоді качани.

Ознаки, за якими потрібно вибирати кукурудзу:

  • Листя, в яке загорнуті качани, має бути зеленим, це свідчить, що кукурудза свіжа.
  • Зерна кукурудзи повинні бути молочно-жовтого кольору та м’які на дотик.
  • Щоб качани варилися рівномірно, відбирайте їх однакові за розміром.

Скільки варити кукурудзу:

  • Молоді качани доводять до кипіння і варять близько 15 хвилин у киплячій воді. Після цього вогонь можна вимкнути та залишити продукт у тій же воді ще на пів години.
  • У старої, перезрілої кукурудзи зернятка темні. Час варіння таких качанів — від 40 хвилин до 2 годин.
  • Найшвидше готується кукурудза солодкого сорту бондюель — вистачить 10 хвилин у киплячій воді.

Щоб кукурудза вийшла солодкою й ніжною, господині радять додати у воду, в якій вариться кукурудза:

  • Трохи молока — вуглеводи, які є в молоці, під час нагрівання розщеплюються, і це робить кукурудзу солодшою.
  • Шматок вершкового масла.
  • Солити воду під час варіння рекомендується в кінці, за 5 хвилин до готовності.

Готову кукурудзу можна посипати сіллю, тертим сиром, змастити вершковим маслом або олією.

 

Пише agronews.ua.

Photo by Buddy AN on Unsplash  

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1614
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61445
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38933
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.