У середмісті Житомира садівник Віталій Ліневич вирощує у власному саду на приватному обійсті інжирний персик рідкісного сорту. Цього сезону, попри нестійку погоду та перепади температури у квітні й травні, дерево квітнуло і наразі формує плоди.

Зі слів Віталія Ліневича, головний секрет такого успіху – правильний догляд за цією садовою культурою.

«Знайомі часто запитують, як цього року при таких нестійких погодних умовах нам вдалося підтримати це екзотичне дерево, а відтак і сподіватися на хороший врожай. А я їм відповідаю – це винятково наша постійна праця біля цього дерева і сумлінний догляд за ним. Від ранньої весни, дотепер і до глибокої осені», – розповів житомирський садівник.

Насамперед, каже садівник, у догляді за персиком важливо вчасно та правильно його обрізати, підживити, поливати та обробити від шкідників.

«Інжирному персику, який росте у нашому саду, – 15 років. Двічі на рік ми його обов’язково обрізаємо. Щорічно нормуємо врожаї. Сподіваємося, що при такому підході у нас цедерево житиме довго», – розповів Віталій Ліневич.

З інформації садівника, зважаючи на різкі перепади температури цієї весни, такі дерева як персики потребували додаткового захисту від холоду.

«Коли прийшла весна, і наш інжирний персик квітнув, – ми захищали його від заморозків. Використовували одночасно і водне зрошенням, і задимлення. Потім ми його досить багато обрізали. Після того замість трьох робили чотири обробки фунгіцидами і інсектицидами, а ще антистресантами.

Щоб наша культура жила, забрали трохи листя. Ми бачимо, що листя наше здорове, плодів у нас достатньо. Ми вже їх нормували в цьому році. Можливо, ще доведеться трішки проріджувати. І сподіваємося, що, якщо погода і наші знання нас не підведуть, то ми матимемо гарний врожай інжирного персика цього літа», – каже житомирський садівник.

За словами Віталія Ліневича, у період вегетації персик потребує регулярного і рясного поливу.

«Перше: коли дозріває наш врожай, ми маємо забезпечити гарну вологість для дерева. І друге: коли ми зібрали врожай, і дерево починає готуватися до стану спокою, – його потрібно обов’язково підгодувати калійними добривами. Це додасть йому міцності, стійкості до несприятливих зим та дозрівання у наступному сезоні», – розповів Віталій Ліневич.

 

Пише agronews.ua.

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1615
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61446
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38933
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.