Як правильно зберігати цибулю
- Деталі
- Аграрні новини
- 498
Цибуля може зберігатися до наступної весни. Для цього важливо її правильно підготувати. Важливу роль відіграють також місце та умови зберігання.
Для тривалого зберігання потрібно вибирати здорову, без пошкоджень і гниття цибулю. Найкраще зберігається цибуля, яка була зібрана в суху погоду і добре просушена.
Перед зберіганням цибулю слід ретельно просушити. Для цього її розкладають у сухому місці на кілька днів, щоб шкірка стала твердою і сухою.
Цибулю слід зберігати при прохолодній температурі, зазвичай від 0 до 5°C. Підходять для цього підвали, гаражі, льохи або спеціальні прохолодні комори. Важливо також забезпечити хорошу вентиляцію. Варто помістити цибулю в сітчасті мішки, кошики або ящики з вентиляцією. Це допомагає запобігти накопиченню вологи і розвитку гнилі.
Краще зберігати цибулю в темному місці, щоб уникнути проростання. На неї не повинні потрапляти прямі сонячні промені.
Зазвичай цибулю зберігають у сітках або корзинах. Це забезпечує хорошу циркуляцію повітря і запобігає гниттю. Окрім того, можна зберігати цибулю в картонних коробках з отворами для вентиляції. А якщо є можливість, можна підвісити цибулю в пучках або сітках, щоб забезпечити максимальну вентиляцію.
Під час зберігання цибулю потрібно регулярно перевіряти на наявність гнилих або пророслих частин і видаляти їх, щоб запобігти поширенню проблеми на інші цибулини.
Пише gazeta.ua.



