Цибуля може зберігатися до наступної весни. Для цього важливо її правильно підготувати. Важливу роль відіграють також місце та умови зберігання.

Для тривалого зберігання потрібно вибирати здорову, без пошкоджень і гниття цибулю. Найкраще зберігається цибуля, яка була зібрана в суху погоду і добре просушена.

Перед зберіганням цибулю слід ретельно просушити. Для цього її розкладають у сухому місці на кілька днів, щоб шкірка стала твердою і сухою.

Цибулю слід зберігати при прохолодній температурі, зазвичай від 0 до 5°C. Підходять для цього підвали, гаражі, льохи або спеціальні прохолодні комори. Важливо також забезпечити хорошу вентиляцію. Варто помістити цибулю в сітчасті мішки, кошики або ящики з вентиляцією. Це допомагає запобігти накопиченню вологи і розвитку гнилі.

Краще зберігати цибулю в темному місці, щоб уникнути проростання. На неї не повинні потрапляти прямі сонячні промені.

Зазвичай цибулю зберігають у сітках або корзинах. Це забезпечує хорошу циркуляцію повітря і запобігає гниттю. Окрім того, можна зберігати цибулю в картонних коробках з отворами для вентиляції. А якщо є можливість, можна підвісити цибулю в пучках або сітках, щоб забезпечити максимальну вентиляцію.

Під час зберігання цибулю потрібно регулярно перевіряти на наявність гнилих або пророслих частин і видаляти їх, щоб запобігти поширенню проблеми на інші цибулини.

 

Пише gazeta.ua.

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1616
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61447
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38934
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.