Дізнайтеся, як допомогти баштанним культурам – диням і кавунам – стати соковитими, солодкими та смачними завдяки найкращому підживленню, що застосовується саме на етапі, коли плоди вже зав’язались і починають наливатись.

Коли баштанні активно набирають масу, важливо не лише підтримати загальний стан рослини, а й допомогти плодам стати більшими та солодшими. Якщо звернути увагу на кущі, то добре видно: листя має бути великою, зеленою, здоровою. Це означає, що до цього був сформований хороший вегетативний об’єм, і тепер рослина переходить у фазу активного плодоношення.

Фермери радять на цьому етапі особливо приділити увагу калійним підживленням. Саме калій відповідає за солодкість, соковитість і щільність плодів. Для цього чудово підходить звичайна деревна зола – доступне, натуральне і дуже корисне добриво. Вона містить не лише калій, а й фосфор, кальцій, а також низку мікро- і макроелементів, які легко засвоюються рослинами.

Проте є один важливий момент: деревну золу потрібно правильно готувати. Фермери радять “гасити” її, тобто нейтралізувати лужність. Це роблять просто – золу заливають водою, настоюють, а потім використовують цей маточний розчин. Далі його розбавляють у відрі води (близько літра розчину на 10 літрів води) і підливають рослини після хорошого зволоження ґрунту.

Після таких підживлень кавуни та дині починають активно наливатись, стають більшими, а смак – насиченим. Фермери зазначають, що така підгодівля справді працює – результати видно вже через короткий час. І хоча на фото чи в реальності можна побачити як невеликі, так і доволі великі екземпляри, головне – це якість плодів і їх природна солодкість.

У деревній золі, окрім калію, фосфору і кальцію, є ще багато поживних речовин, які діють м’яко, але ефективно. Рослини отримують все необхідне без надлишків і стресу.

У період наливу плодів така підгодівля – якраз вчасна. Вона підтримує рослину, допомагає уникнути нестачі поживних речовин і дає змогу виростити гарний урожай без зайвої хімії.

 

Пише noviydoctor.com.

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1616
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61447
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38934
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.