Полтавський фермер вирощує прадавню пшеницю з багатим складом
- Деталі
- Аграрні новини
- 225
На Полтавщині набирає популярності полба – дика пшениця, яка була основою багатьох давніх цивілізацій. Як розповідає депутатка Полтавської обласної ради Ольга Усанова, саме ця культура дала початок сучасним сортам пшениці.
Полбу вирощує Володимир Ярошенко, відомий фахівець з органічного землеробства. У його господарстві можна знайти чимало цікавого й корисного.
На запитання, навіщо сіяти «стару» пшеницю, коли є сучасні сорти, експерти пояснюють: новітні гібриди хоч і врожайні, проте поступаються полбі за багатьма показниками. У цій культурі міститься 18 амінокислот, з яких 8 – незамінні, а ще чимало вітамінів і мінералів. Один із її видів – спельта – популярний у Європі, особливо серед прихильників здорового харчування.
Крім того, полба стійка до хвороб, шкідників, грибків і негоди.
«Ця культура не лише корисна, а й дуже перспективна», – переконаний Володимир Ярошенко.
Пише propozitsiya.com.



