З настанням теплих травневих днів та відкриттям сезону пікніків і шашликів багато українців традиційно віддають перевагу свинині. Це м’ясо справедливо вважається одним із найпопулярніших в українській кухні завдяки своєму насиченому смаку, соковитості та універсальності в приготуванні.

За даними моніторингу найбільших торговельних мереж країни, у травні поточного року спостерігалися такі середні ціни на основні частини свинини:

  • Свина грудинка продавалася за середньою ціною 211 гривень за кілограм, що є помірним зростанням порівняно з квітневими показниками, коли ціна становила 201,52 гривні.
  • Свина лопатка, особливо популярна для шашликів, подорожчала до 225 гривень за кілограм з квітневих 211,81 гривні.
  • Свина шийка, яку вважають однією з найніжніших і найсмачніших частин, показала найбільше зростання ціни – з 300,37 гривні у квітні до 330 гривень у травні.
  • Свинячі ребра залишилися відносно стабільними в ціні, незначно підвищившись з 200,38 до 211,50 гривні за кілограм.
  • Шашлик зріс у ціні з 253,55 до 274 гривень за кілограм.

 

Пише agronews.ua.

Photo by Cindie Hansen on Unsplash 

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1616
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61448
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38934
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.