Стартує п’ятий сезон соціально-освітнього проєкту «Розумний город», де діти навчаються агрономії та основ підприємництва. Уже другий рік поспіль проєкт функціонує у двох форматах: вирощування овочів на відкритому ґрунті в сільській місцевості та мікрозелені – у міських школах.

Цьогоріч «Розумний город» виходить за межі областей, де «Контінентал» орендує землі, залучає ще більше активної молоді та урізноманітнює продукцію, яку виготовлятимуть із вирощеного учасниками проєкту, повідомляє пресслужба компанії.

У сезоні-2024 один із напрямів проєкту – «Розумний город. Мікрозелень» – з пілотного формату переходить на постійну основу та масштабується на всеукраїнський рівень. До ініціативи вже долучилося сім шкіл з різних міст України: Львова, Тернополя, Вінниці, Кривого Рогу та Умані. Нагадаємо, у рамках цього напряму проєкту «Контінентал Фармерз Груп» запропонувала міським школярам навчитися вирощувати мікрозелень, яку можна реалізовувати місцевим рестораціям, а отримані кошти спрямовувати на підтримку ЗСУ. Важливо, що, одержавши від «Контінентал» насіння, стелажі з автоматичним поливом та освітленням для вирощування мікрогріну, діти надалі самостійно контролюють усі процеси, пізнаючи таким чином основи економіки й соціально-відповідального підприємництва.

Читайте також: «Контінентал» мотивує школярів здобувати аграрні навички й волонтерський досвід у рамках проєкту «Розумний город»

Учасників, які вирощують культури на відкритому ґрунті, цьогоріч також стане більше: уже приєдналося понад дві сотні дітей із Тернопільської, Хмельницької, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Вони роститимуть червоний буряк, моркву, капусту, цибулю, гарбузи, кавуни й дині, солодкі та гострі перці, помідори й арахіс. Зазначимо, що вже другий сезон поспіль учасники «Розумного городу» передають вирощене на своїх ділянках для переробки на сухі борщі та поживні смаколики для захисників. Цього року з урожаю буряку готуватимуть і новий продукт – овочеві чипси. Зазначимо, торік з урожаю, який виростили школярі, приготували та передали більш як 2 тисячі порцій сухого борщу, 500 пачок чаю з лікарських трав, понад тисячу упаковок гарбузових цукатів і таку ж кількість порцій горіхово-медових перекусів.

Крім здобуття агрономічних навичок та знань, учасники цієї хвилі проєкту пройдуть навчання в школі фінансової успішності. У програмі передбачено лекції з економіки, підприємництва та менеджменту.

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1615
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61446
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38933
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.