Вершкове масло не слід виключати із раціону харчування, тому що це корисний продукт. Але потрібно критично підходити до його вибору, щоб не нашкодити здоров’ю. Стало відомо, яке масло краще ніколи не купувати у супермаркетах.

Про це повідомляє today.ua.

 Вершкове масло використовує більшість українськи господинь – для приготування бутербродів, каш, випічки. Нутриціолог Таміла Максюх на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram повідомила, який продукт може зашкодити людині.

За її словами, не варто купувати вершкове масло, яке позначене як “молочний продукт” або слово “масло” вказане у лапках – перед вами точно підробка. Не слід обирати масло із жирністю менше 78% – воно теж не справжнє. В ідеалі має бути 82% – чим більша жирність, тим більше шансів отримати натуральний продукт.

Також краще віддавати перевагу перевіреним виробникам, а не новачкам на ринку. Вони бережуть свою репутацію, тоді як інші можуть дозволити собі виробляти та продавати непотріб.

Купувати вагове вершкове масло на ринку – ризиковано. Ви не знаєте, в яких умовах воно готувалося та як зберігалося. Варто звернути увагу на продукцію у торговельних мережах, з холодильним обладнанням та документацію на товар.

Максюх зазначила, що у складі масла мають бути вказані лише вершки і ніяких домішок та незрозумілих компонентів. Зверніть увагу, що колір масла має бути білим, а не жовтим.

На пакуванні якісного продукту мають бути вказані виробник, нормативний документ ДСТУ та адреса потужностей. Перевірте упаковку: позначка держстандартів повинна бути 4399:2005.

У чому користь вершкового масла для здоров’я

Якісне вершкове масло містить вітамін D3, який необхідний для функціонування кісток, засвоєння кальцію в організмі та стабільній роботі нервової системи. Воно має містити вітаміни А, Е, К2, К1, які сприяють зміцненню імунітету, здоровому зору, підтримці хорошого стану шкіри та зменшують ризик розвитку серцево-судинних хвороб.

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1613
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61443
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38932
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.