На поточному тижні в Україні стартував сезон масової реалізації малини з місцевих господарств.

Про це повідомили аналітики платформи EastFruit.

“Перші партії даної ягоди з південних регіонів з’явилися на ринку більше тижня тому, проте ціни на них були занадто високими. На сьогоднішній день до збирання малини приступили господарства практично в усіх регіонах країни, що дозволило збільшити пропозицію даної ягоди на ринку і дещо знизити відпускні ціни в даному сегменті”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні оптова ціна на малину коливається в межах від 50 до 70 грн/кг, що в середньому в 1,6 раза нижче, ніж на перші оптові партії малини рік тому.

Таку цінову різницю аналітики ринку пояснюють досить раннім початком сезону малини, а також сприятливими погодними умовами поточної весни. Ще одним фактором низьких цін, за словами експертів, в поточному сезоні стала проблема з експортом ягоди через блокаду морських портів. Але, при цьому оптові і роздрібні ціни на малину можуть відрізнятися вдвічі.

“Така ситуація, в першу чергу, склалася через окупацію Херсонської області, виробники якої на даний момент не можуть поставляти свою продукцію на решту території України. Також важливу роль в різниці оптових і роздрібних цін зіграло стрімке подорожчання палива, а також внаслідок значного збільшення витрат на логістику”, – зазначили експерти.

Три врожаї картоплі за сезон

Це на практиці доводить завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії «Інститут проблем...

«Кредитний Коридор» від ADAMA: досвід...

Участь у програмі «Кредитний Коридор» від ADAMA дає змогу зберегти бізнес і розвивати...

Дослідження роботи ротаційної борони

Вплив швидкості руху ротаційної борони на якість роботи досліджували українські вчені протягом...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38821
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27519
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14443
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.