Накопичення вагонів із зерновими вантажами на залізничних переходах західного кордону України з початку квітня зросло у кілька разів.

 Про це під час онлайн-наради з представниками зернового ринку розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає Rail.insider.

Так, у період з 4 квітня у напрямку прикордонних переходів загалом фіксувалось 23,2 тис. вагонів, а станом на 27 квітня — 30,27 тис. (+30,5%).

«За цей період у 2,6 раза збільшилося накопичення рухомого складу із зерновими вантажами: з 1988 до 5185 одиниць», — уточнив він. 

Зросли обсяги відвантаження аграрних вантажів у напрямку Румунії та Молдови. На стику з Молдовою Могилів-Подільський-Велчинець накопичення зросло з 4 до 966 вагонів із зерном. На прикордонному переході до Румунії Вадул-Сірет-Дорнешти збільшення становить 11,9 раза (зі 165 до 1964 вагонів), а Дяково-Халмеу — 2,7 раза (з 255 до 679). На останніх стиках, відповідно, найскладніша ситуація із накопиченням вагонів. Наразі черга на передачу там сягає 30 і 25 діб відповідно.

Що ж до найзавантаженішого переходу із Польщею (Ізов-Грубешув), то там термін накопичення становить 20 діб. Трохи менше, на 18 діб, є вантажів на переході до Словаччини Ужгород-Матевці.

Молдовський перехід Могилів-Подільський-Велчинець має роботи на 16 діб. Щоправда, під час наради уточнювалося, що можна спрямовувати вантажі на стик Сокиряни-Окниця, де наразі відсутня черга.

Три врожаї картоплі за сезон

Це на практиці доводить завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії «Інститут проблем...

«Кредитний Коридор» від ADAMA: досвід...

Участь у програмі «Кредитний Коридор» від ADAMA дає змогу зберегти бізнес і розвивати...

Дослідження роботи ротаційної борони

Вплив швидкості руху ротаційної борони на якість роботи досліджували українські вчені протягом...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38815
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27516
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14439
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.