Кожен третій гектар соняшнику, що вирощують в Україні, — це посіви гібридів, стійких до імідазолінонів або трибенурон-метилу. Ще дві третини полів — соняшник, який вирощують за традиційною технологією. Таке співвідношення зберігається в Україні щонайменше останні два роки, адже кожна технологія має свої переваги в умовах кліматичних змін. Посівні площі соняшнику в Україні зростають і поступово «рухаються» на Північ, а разом із цим відбувається й відповідна селекція бур’янів. Причин для зменшення посівних площ соняшнику наразі немає — прибутковість вирощування забезпечує йому надійне друге місце в рейтингу найпопулярніших сільськогосподарських культур в Україні. Тільки за минулий сезон посіви «сонячної квітки» збільшилися на 600 тис. гектарів, досягнувши позначки 6,4 млн.