В Україні кава зросте в ціні саме в дорогих закладах, де є бренд і контроль якості.

Про це в коментарі Times of Ukraine розповів експерт-економіст Олег Пендзин, передає Комерсант український.

Експерт підтвердив, що кава дійсно подорожчала практично на 60% за останній рік.

Він пояснив, що вартість кавових напоїв в Україні напряму залежить від купівельної спроможності українців. Тому в дорогих закладах, там, де є відповідний контроль якості, ми дійсно побачимо зростання цін на каву. Це станеться тому, що бренд відповідає тій купівельній спроможності відвідувачів, які туди приходять.

“Кава у масових місцях, на відкритому повітрі…Там і так більше цикорію, ніж кави. Люди будуть її брати поза тим, що рахуватимуть гроші та обиратимуть ті напої, які максимально їм будуть підходити за ціною. Тому, коли ми говоримо про ймовірне зростання ціни на кавовий напій, то, напевне, йдеться про дорогі заклади”, – сказав Пендзин.

Економіст зазначив: масовому споживачу виробники кави будуть шукати можливість здешевити філіжанку.

“Це будуть і злакові домішки, і зменшення порції при приготуванні й інші способи, щоб не лякати споживача новою ціною. Для відповідного запаху можуть додавати навіть розчинну каву, щоб зберегти прийнятну для споживача ціну”, – спрогнозував експерт.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляють, що лате та капучіно вже в лютому 2025 року коштуватимуть до 100 гривень. А еспресо — до 70 гривень. І загалом про те, що світові загрожує дефіцит кави. Відзначається, що вартість кавових напоїв збільшиться на 80-100% згідно з прогнозами. І все тому, що на біржах рекордні ціни арабіку. Їх зліт спричинили неврожай та проблеми з поставками.

Розпушити ґрунт — зберегти майбутнє: як фермери...

Обробіток ґрунту за мінливих кліматичних умов набуває критичного значення для забезпечення...

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1621
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61475
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38954
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.