Мирослава Волощук із села Трійця, що на Івано-Франківщині, виготовляє 30 видів крафтових сирів. Досвід переймала в Італії. Там замовила мідний столітровий чан, у якому варить сир. П’ять років тому жінка заснувала біодинамічну козину ферму. Там мінімально втручаються у життя тварин і забезпечують їм комфортні умови, адже вірять, що це впливає на якість молока.
У січні-квітні 2025 року Україна відправила на експорт 7,1 тис. тонн живої великої рогатої худоби, що в 2,2 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Антимонопольний комітет України (АМКУ) в межах дослідження причин підвищення цін на курячі яйця проаналізував господарські показники найбільших виробників і виявив в їхніх діях ознаки порушення конкурентного законодавства.
В Україні помітно здешевшали нефасовані курячі яйця категорії С1. При цьому здешевлення було очікуваним – в експертному середовищі прогнозували, що з потеплінням ціни підуть вниз, пише agronews.ua.
Перепади погоди з різними коливаннями температури дедалі виразніше впливають на сільське господарство, зокрема на поширення грибкових хвороб, які не тільки зменшують врожайність, а й ставлять під загрозу безпеку харчових продуктів. За даними Європейського агентства з навколишнього середовища, підвищення температур і зміна режиму опадів впливають на розповсюдження токсин-продукуючих грибів в Європі, що значно ускладнює їх контроль.
Біотехнологічна компанія BTU завершила розширення виробничих потужностей для виготовлення сухих порошкоподібних форм біопрепаратів. Реалізація проєкту стала відповіддю на зростаючий попит як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках, де аграрії дедалі частіше обирають стабільніші та зручніші у використанні сухі форми біологічних продуктів.
Червень є ключовим місяцем для формування врожаю цибулі та часнику. У цей період культури інтенсивно нарощують цибулини та головки, тому саме зараз особливо важливо забезпечити їм комплексне живлення. Грамотно підібране підживлення у червні дозволяє збільшити загальний врожай цибулі на 30-40% і позитивно впливає як на розмір, так і на збереження овочів у сховищі.
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...