Тайські воскові яблука бувають від маленького до середнього розміру, в середньому шість сантиметрів у довжину, довгасті мають форму дзвоника. Гладка шкірка варіюється від фіолетового, червоного, до блідо-зеленого, дещо ребристі та з легким блиском, що нагадує восковий наліт.

Про це повідомляє specialtyproduce, пише agronews.ua.

М’якоть біла з високим вмістом води. У центрі також є велика насіннєва порожнина, яка може містити велике темно-коричневе насіння. Тайські воскові яблука злегка хрусткі та соковиті з легким солодким смаком, схожим на азіатську грушу. Дозрівають вони навесні.

Актуальні факти

Тайські воскові яблука, ботанічно класифіковані як Syzygium samarangense, розвиваються скупченнями на великому тропічному дереві, яке може виростати до вісімнадцяти метрів у висоту. Незважаючи на назву, вони лише за кольором і текстурою шкірки нагадують яблуко і насправді є ягодою. Зріле дерево може дати до семисот фунтів фруктів за один урожай, а тайські воскові яблука, як правило, споживаються свіжими як соковита закуска.

Харчова цінність

Було виявлено, що тайські воскові яблука містять олеанолову кислоту, яка має протизапальні властивості.

Додатки

Їх також можна тушкувати, варити та консервувати для соусів або використовувати як начинку, яку можна подавати до морозива, млинців та французьких тостів. Тайські воскові яблука добре поєднуються з цибулею, часником, чилі, м’ятою, лимоном, фенхелем, гострими сирами та зеленню, як-от ромен і шпинат. Вони зберігаються кілька днів у прохолодному, сухому та добре провітрюваному місці.

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

Виставка інновацій

Враженнями від виставки AGRITECHNICA 2025 ділиться провідний експерт з цифровізації агросектору,...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1607
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61426
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38921
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.