Ветеран із Канева Андрій Біліловець відкрив майстерню, де виготовляє крафтові ковбаси. Розпочати власну справу він планував давно, але повномасштабне вторгнення і служба у війську змусили відкласти мрію на потім. Лише після звільнення повернувся до неї.

Справа стала сімейною: допомагають мама Наталія, кохана Ольга та її донька, розповів ветеран Суспільному.

Нині в асортименті пана Андрія вісім видів м'ясних виробів. Їх, розповів, учився готувати протягом двох років методом експериментів і власних помилок:

"Купив курси, почав робити за тими рецептами. Мені сподобалося. Коли вже вмів робити їх, почав експериментувати. Деякі експерименти виявилися дуже круті і дуже смачно почали виходити".

Виробництво крафтових ковбас було мрією, яку почав втілювати до повномасштабного вторгнення, зазначив Андрій Біліловець. Згодом війна змусила відкласти заплановане та стати до захисту держави.

"Я купив ділянку, підвів комунікації, світло, зробив тут адресу, щоб все було легально, і потім вже після звільнення почав вже більш професійно цим займатися", — розповів він.

Облаштував цех та купив необхідну техніку завдяки грантам від Українського ветеранського фонду та благодійному фонду "МХП-громаді":

"Зараз з’явилося ось таке автоматичне обладнання. За допомогою педальки можна працювати, бо раніше це все було ручне. Також з’явився кліпсатор, бо також вручну все обв’язувалося".

Справа стала сімейною. За напарника по цеху — мама Наталія.

"Увесь час, із самого початку ми йому допомагали, підтримували. Він мені каже: «Мамо, треба ось це допомогти, це і це роби»".

За дегустаторів — кохана Ольга та її донька. Вони ж і допомагають з реалізацією ковбасок:

"Дуже гарна виходить структура м’яса. Барвник природній — вугілля. Дуже гарна до святкового столу, така незвичайна. Ми шукаємо клієнтів йому на смачні ковбаски, також створюємо сторіночку в інстаграмі. Полінка займається дизайном, фотографією, крім того, активно розробляємо логотип".

Серед поціновувачів його ковбас є і побратими, розповів Андрій. Хоча б так, пояснив він, може дарувати їм відчуття дому.

 

Пише suspilne.media.

Фото ілюстроване: Photo by Allen Rad on Unsplash

DIRECTO NE – сучасні широкозахватні сівалки для...

Компанія BEDNAR представляє нову сівалку з модельного ряду DIRECTO – передове рішення для...

Ринок землі 2025: структура, динаміка та...

Ринок землі на Prozorro.Продажі продовжує зростати навіть в умовах війни: понад 25,5 тисяч...

Чи виграє Укрзалізниця від здорожчання логістики...

Залізниця — головний гравець у логістичній системі України — планує ініціювати підвищення тарифів...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1360
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60752
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38371
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.