Щороку висаджую квасолю, але не заради урожаю: ось чому в мене в 3 рази більше овочів.

По-перше, необхідно відмітити, що я неймовірно смачні сорти квасолі. Взяти, наприклад стручкова, яка на смак абсолютно ідентична до спаржі. Окрім того, квасоля буває дуже ніжною, ароматною, легкою, текстурною, що робить її ідеальним доповненням до багатьох страв. Це ще й неймовірне джерело білка.

По-друге, вона дуже просто вирощується, а головне — не займає багато місця. Її часто висаджують на грядках, де вже є овочі. Просто обирають місця у міжряддях, і квасолі цього вистачає. Окрім того, що вона любить рости біля кукурудзи, адже може її використовувати у якості опори.

Але найголовніше якість квасолі — це насичення ґрунту азотом, що нам так потрібно для того, аби овочі швидко нарощували пагони і давали більшу кількість зав’язей. Безумовно, можна вносити азотні добрива, але це завжди певні наслідки для землі. Вона стає кислішою, вона не завжди віддає увесь азот рослинам, і часто він навіть не засвоюватися.

Але з квасолею все інакше: де вона росте, там азоту вистачає вдосталь, і інші рослини можуть використовувати її так би мовити як донора, але при цьому не пригнічувати саму культуру.

А у весь секрет в тому, що коріння квасолі утворює симбіоз з азотфіксуючими бактеріями, такими як Rhizobium і Frankia. Ці мікроорганізми фіксують атмосферний азот, перетворюючи його на аміак — форму, доступну рослинам. Завдяки цьому вони , до речі, можуть рости навіть у бідних ґрунтах без додаткового внесення добрив. І відповідно роблять цю ділянку більш привабливою для інших рослин.

Нагадуємо, що перед тим, як висаджувати квасолю, її необхідно викласти на вологу серветку, щоб посадковий матеріал пустив корінці, і лише після цього висаджувати у відкрити ґрунт. Це дасть набагато кращий результат.

Пише newsyou.info.

Як гарантовано заробити на кукурудзі

Наявність власного високоефективного комплексу для сушіння зерна дає змогу в рази підвищити...

Модернізація як стратегія: як господарство на...

Одне з традиційних сільгосппідприємств на Вінниччині, засноване ще на початку 1990-х, пройшло шлях...

Трактор MF 8737 S — вправний середняк світу...

На сьогодні трактори є, і найближчим часом будуть, головним енергетичним засобом в аграрному...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1211
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

60331
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38080
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.