Смачні помідори з гірчицею за рецептом господині Ані
- Деталі
- Аграрні новини
- 128
Привіт, мої любі господиньки! З вами знову я, Аня з Київщини, і сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, який вже багато років тішить мою родину і дивує гостей. Це помідори з гірчицею – так, ви не помилились! Виходить така смакота, що просто не передати словами. Увесь секрет у пікантному маринаді, який робить помідори ароматними, з легкою гостринкою, ідеальні як до м'яса, так і просто з картопелькою.
Минулого року мої дівчата мало банки не посварили за останню помідорку, так їм сподобалось! Тому цього літа я вже точно знаю, що буду закривати їх подвійно, а то й потрійно більше.
Рецепт помідорів з гірчицею
Для трилітрової банки нам знадобиться:
- Свіжі помідори (бажано невеликі, щоб зручно було діставати)
- Часник – 3-4 зубчики
- Листя хрону – 1 шт.
- Парасольки кропу – 2-3 шт.
- Листя смородини, вишні – по 2-3 шт.
- Перець горошком – 5-7 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гірчиця в зернах – 1 ст. л. (це наш головний секрет!)
Для маринаду (на 1 літр води):
- Сіль – 1 ст. л. з гіркою
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет (9%) – 80-100 мл (регулюйте за смаком, хто любить кисліше)
Приготування:
- Банки та кришки стерилізуємо. Це обов'язково! Я роблю це над парою або в духовці.
- На дно кожної банки кладемо часник, листя хрону, кріп, смородину, вишню, перець та лавровий лист. І, звичайно, не забудьте про гірчицю в зернах!
- Помідори щільно укладаємо в банки. Намагайтеся не трамбувати їх сильно, щоб не пошкодити.
- Заливаємо помідори окропом і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім цю воду зливаємо в каструлю – вона нам потрібна для маринаду.
- Готуємо маринад: До злитої води додаємо сіль, цукор, доводимо до кипіння. Як тільки закипить, вливаємо оцет і вимикаємо.
- Заливаємо гарячим маринадом помідори в банках і одразу ж закатуємо кришками.
- Перевертаємо банки догори дном, накриваємо чимось теплим (ковдрою чи рушником) і залишаємо так до повного охолодження.
Ці помідори чудово зберігаються у коморі чи підвалі. Спробуйте, і я впевнена, що цей рецепт стане одним з ваших улюблених! Смачного, мої дорогенькі!



