Створення бренду «Фундук України» може стати одним з кроків стратегії, яка зробить фундукову галузь повноцінною і самодостатньою, виведе її на новий рівень. Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» пише Геннадій Юдін, президент Української горіхової асоціації

«Вже три роки, як ми працюємо з проєктом ІТС на міжнародних виставках, доводячи, що Україна вже за три-чотири роки може стати нетто-експортером фундука, – розповідає він. – Наразі ми маємо лише поодинокий експорт на разових напрямах, щоб наш фундук покуштували у різних країнах. Вже є відгуки, що він дуже смачний, і ми у будь-якому разі увійдемо до світового клубу експортерів цього продукту».

Один з напрямів стратегії передбачає подальшу переробку фундука на горіхову продукцію: масло, борошно, харчові складові. Перший крок у впровадженні переробки горіха – це виробництво харчових інгредієнтів. Другий – виробництво готової продукції.

Основні продукти переробки фундука:

  • натуральні ядра, калібровані за трьома основними розмірами 11-13 мм, 13-15 мм та більше 15 мм;
  • бланшовані ядра;
  • подрібнений фундук, сортований за розміром (зазвичай 2-4 мм, можливо, обсмажений);
  • борошно (можливо, обсмажене);
  • фундучна паста, яка є основним інгредієнтом для горіхових паст і праліне;
  • фундукова олія.

 

Пише agronews.ua.

Photo by Anna Evans on Unsplash  

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1616
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61448
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38934
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.