Склад жирних кислот у свинині має не лише нутрітивне значення, а відчутно впливає на структуру підшкірно-жирової тканини, її технологічні властивості та придатність до використання у певних категоріях продуктів.

На формування жирової тканини у свиней сильно впливає склад корму, пише журнал The Ukrainian Farmer.

Жирні кислоти (компоненти жиру), які насамперед варто брати для розрахунку раціонів, об’єднані в дві великі групи: омега-6 й омега-3. Ідеальне їх співвідношення в кормі для свиней на відгодівлі ‒ 5:1.

Обов’язковим є контроль умісту альфа-ліноленової кислоти у фінішному кормі, особливо після досягнення тваринами живої маси 80 кг і вище. Його значення залежить від генетики свиней, типу й інтенсивності відгодівлі, кінцевої ваги.

Дослідним шляхом установлено позитивний вплив збалансованих хелатних комплексів на якісний склад туші свиней: знижувалася кількість жирової тканини й водночас збільшувалась м’язова, стимулювалася активність гормону інсуліну та підвищувався метаболізм вуглеводів.

Важливий компонент-фактор толерантності до глюкози працює над сприянням взаємодії між інсуліном і відповідними рецепторами в клітинах тіла свиней. Активність інсуліну посилюється завдяки здатності клітин засвоювати глюкозу та перетворювати її в енергію, що живить білок, а також відбувається синтез, ріст тканини (м’язів) і забезпечення роботи органів і систем організму.

Інсулін впливає на функціонування клітин печінки, м’язової й жирової тканин. У процесі метаболізму інсулін є драйвером анаболічних процесів і гальмує катаболічні процеси. Ця метаболічна активність на практиці пришвидшує синтез білка (ріст м’язів), одночасно сповільнюючи відкладення жиру.

 

Пише agrotimes.ua.

Photo by Kenneth Schipper on Unsplash  

Сорго стає одним із пріоритетних напрямів ЄС в...

Ще донедавна вирощування цього злаку вважали сферою бідних країн Африки й Азії. Проте нині сорго в...

Інструмент для розвитку

Достатність ресурсів є обов’язковою умовою для сталого розвитку аграрних підприємств Історія ТОВ...

Від стерні до сходів — один прохід із BEDNAR...

Які враження у власників дискових лущильників BEDNAR SWIFTERDISC після першого сезону експлуатації...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

56644
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

35680
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

21141
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.