Склад жирних кислот у свинині має не лише нутрітивне значення, а відчутно впливає на структуру підшкірно-жирової тканини, її технологічні властивості та придатність до використання у певних категоріях продуктів.

На формування жирової тканини у свиней сильно впливає склад корму, пише журнал The Ukrainian Farmer.

Жирні кислоти (компоненти жиру), які насамперед варто брати для розрахунку раціонів, об’єднані в дві великі групи: омега-6 й омега-3. Ідеальне їх співвідношення в кормі для свиней на відгодівлі ‒ 5:1.

Обов’язковим є контроль умісту альфа-ліноленової кислоти у фінішному кормі, особливо після досягнення тваринами живої маси 80 кг і вище. Його значення залежить від генетики свиней, типу й інтенсивності відгодівлі, кінцевої ваги.

Дослідним шляхом установлено позитивний вплив збалансованих хелатних комплексів на якісний склад туші свиней: знижувалася кількість жирової тканини й водночас збільшувалась м’язова, стимулювалася активність гормону інсуліну та підвищувався метаболізм вуглеводів.

Важливий компонент-фактор толерантності до глюкози працює над сприянням взаємодії між інсуліном і відповідними рецепторами в клітинах тіла свиней. Активність інсуліну посилюється завдяки здатності клітин засвоювати глюкозу та перетворювати її в енергію, що живить білок, а також відбувається синтез, ріст тканини (м’язів) і забезпечення роботи органів і систем організму.

Інсулін впливає на функціонування клітин печінки, м’язової й жирової тканин. У процесі метаболізму інсулін є драйвером анаболічних процесів і гальмує катаболічні процеси. Ця метаболічна активність на практиці пришвидшує синтез білка (ріст м’язів), одночасно сповільнюючи відкладення жиру.

 

Пише agrotimes.ua.

Photo by Kenneth Schipper on Unsplash  

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1616
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61448
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38934
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.