agronomy.com.ua - червоний буряк, red beet

Коли столовий буряк росте правильно, він набуває солодкого, насиченого смаку, який неможливо порівняти з магазинним.

Але щоб коренеплід розвинувся соковитим і м’ясистим, важливо не пропустити ключовий момент – перше підживлення.

Саме тоді, коли у буряка з’являється 4-5 листків, настає час дати йому поштовх до активного росту. У цей момент слід провести калійне підживлення.

Розчиніть сульфат калію у воді та полийте під корінь – це допоможе транспортувати цукри з бадилля до коренеплоду.

Якщо червоніє листя, це сигнал нестачі натрію. Допоможе звичайна кухонна сіль – посипте її по вологій грядці. Вона поверне листю зелений колір і підштовхне рослину до росту.

Коли буряк досяг розміру волоського горіха, обприскайте листя сумішшю:

  • сечовина – стимулює зростання
  • борна кислота – підвищує цукристість
  • марганцівка – захищає від гнилі

Полив – це мистецтво: рясно, але рідко. Дайте ґрунту просохнути між поливами – тоді рослина накопичує вологу в коренеплоді. За два тижні до збирання полив припиняють, щоб буряк став максимально солодким.

Не зловживайте органікою. Надлишок гною робить буряк жорстким і менш смачним.

 

Пише agronews.ua.

Photo by Emma-Jane Hobden on Unsplash

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1616
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61448
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38934
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.