Майже 80% зареєстрованих за КВЕД «переробка молока» — мікропідприємства, де працює менше 10 людей. Тобто в Україні під час війни працює 524 таких переробників, і їхня кількість зростає. Про це розповіла координаторка компонента «Молочний сектор» Швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» Ірина Висоцька під час конференції «Сирне Коло».

«Для нашої організації цінна співпраця з Асоціацією виробників сиру України, оскільки, слухаючи лідерів думок в молочному секторі, є розуміння, куди спрямувати вектор підтримки. Ми розпочинали з якості молока, але з часом розширили підтримку і зараз допомагаємо українським виробникам реалізувати торговельний потенціал, не забуваючи, що безпечність продуктів понад усе», — зазначає Ірина Висоцька.

Вона додає, що в Україні забезпечення безпечності сирого молока контролює законодавство, яке вже еквівалентне законодавству ЄС. Також діє Програма контролю сирого молока. Зовсім нещодавно затверджені Методичні настанови щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів на потужностях первинного виробництва молока та/або малих потужностях з переробки молока. На 110 сторінках у доступній формі виробникам молочного сектору пояснюються чинне законодавство.

 

Пише agronews.ua.

Photo by Mehrshad Rajabi on Unsplash 

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1616
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61448
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38934
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.