Попри війну й складну економіку, українські виноградарі доводять, що місцевий продукт може бути свіжішим та якіснішим за імпортний.

Дмитро Остапенко, засновник компанії «Грін Технолоджі Лтд», постачає свій виноград до «Сільпо», «Фоззі», «Метро» та «Новус». Завдяки сучасним технологіям ягоди потрапляють на полиці менш ніж за 24 години після збору. За оцінками рітейлерів, український виноград часто перевершує турецький за якістю та свіжістю.

Остапенко наголошує: імпорт стимулює внутрішніх виробників підвищувати якість і знижувати собівартість, але українське виноградарство має достатній потенціал, щоб конкурувати на рівних.

За словами Катерини Звєрєвої з Української плодоовочевої асоціації, ринок поступово структурується — з’являються сталі постачальники, удосконалюються технології та логістика, зростають вимоги до якості.

Втім, для розвитку галузі потрібні:

  • нові сорти винограду, захищені авторськими правами,
  • доступ до сучасної інфраструктури зберігання й сушіння,
  • страхування аграрних ризиків.

Лише тоді український виноград зможе стати повноцінним конкурентом турецькому не лише за якістю, а й за стабільністю постачань.

 

Пише east-fruit.com.

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

Виставка інновацій

Враженнями від виставки AGRITECHNICA 2025 ділиться провідний експерт з цифровізації агросектору,...

4 ґрунтообробітки для кукурудзи: що працює?

На базі підприємства «Полтава-Сад» у Полтавській області відбувся демополігон проєкту «Прибуткове...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1606
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61425
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38920
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Фермер з Херсоншини продає корів через TikTok

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.