Найкращий сир року з Кабралесу цієї неділі був проданий на аукціоні за 36 000 євро, що є сумою, яку ніколи не було досягнуто за 52 випуски конкурсу, присвяченого найвідомішому сиру Астурії, який дозріває місяцями в природних печерах у Пікос-де-Европа.

Як і минулого року, Іван Суарес з Льягар-де-Кольото в Ов'єдо запропонував найвищу ціну за цей сир, який також без проблем залишиться в Книзі рекордів Гіннеса як найдорожчий сир, проданий на аукціоні у світі цього року.

Цей відомий астурійський сорт сиру утримує цей рекорд з 2018 року, хоча цей аукціон перевершив 30 000 євро, сплачені минулого року, на 6 000 євро на традиційному аукціоні, що відбувся в останню неділю серпня в Аренас-де-Кабралес.

Цього разу це був виріб вагою близько двох з половиною кілограмів, виготовлений сироварнею Ángel Díaz Herrero в Тьєльве, який журі обрав найкращим з п'ятнадцяти виробників, що брали участь у конкурсі, а потім був проданий на аукціоні.

Торги на цей сир розпочалися одразу після 14:10. Початкова ціна становила 3000 євро, а в аукціоні взяли участь дев'ять закладів громадського харчування з Астурії та Мадрида, чотири з яких брали участь вперше, серед яких Llagar de Colloto, який вже чотири рази вигравав нагороду «Найкращий сир Кабралес».

У 2018 році цей ресторан заплатив 14 300 євро за переможний твір конкурсу, встановивши перший світовий рекорд Гіннеса за найдорожчий сир у світі на аукціоні. Через рік він знову побив рекорд, заплативши 20 500 євро, а потім знову у 2023 році, досягнувши 30 000 євро.

У 2022 році, після двох років пандемії, протягом яких конкурс не проводився, Льягар де Коллото заплатив 17 000 євро за твір-переможець.

Витримано в природних печерах

Кабралес – це натуральний сир, виготовлений вручну із сирого коров'ячого молока або суміші двох чи трьох видів (коров'ячого, овечого та козячого), який дозріває в природних печерах на горах Пікос-де-Европа протягом двох-чотирьох місяців у вологих умовах, що сприяють розвитку цвілі типу пеніциліум, яка надає йому характерних синьо-зелених прожилок та плям.

Смак злегка пряний, більш виражений, коли виготовлено з чистого козячого та овечого молока або суміші із зареєстрованих ферм у зоні виробництва: муніципалітеті Кабралес та трьох міст у сусідньому муніципалітеті Пеньямельєра Альта, в самому серці Національного парку Пікос.

Кабралес захищений знаком походження (PDO) з 1981 року та є найбільш міжнародно визнаним серед понад 300 сортів сиру, доступних в Астурії, одному з європейських регіонів з найбільшим розмаїттям сирів.

За середньої ціни тринадцять євро за кілограм для виробників, двадцять один виробник, що охоплений Захищеним позначенням походження, минулого року реалізував майже 290 000 кілограмів кабралесу, чверть з яких була продана за межами Іспанії.

Зокрема, 54 258 кілограмів було продано в країнах Європейського Союзу , а понад 18 000 кілограмів було розподілено по всій планеті, згідно з даними, наданими під час заходу віце-президентом князівства Хіменою Льямедо.

 Читайте також :  Ціна на сало злетіла: вартість у липні б'є рекорди

 Цікаві поради :  Помідор скрутив листя «човником»: що робити?

 

Пише lavozdeasturias.es.

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1616
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61447
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38934
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.