Не секрет, що безліч продуктів на українському продовольчому ринку завезені з Китаю, але ніхто не підозрює, що гречка, яку активно вирощують в Україні, на прилавках наших магазинів може виявитися китайською. До того ж самі жителі Китаю свій продукт в їжу не вживають.

У нас же гречка, навпаки, користується популярністю. Але якщо через незнання ви придбали китайську гречку, то користі від неї буде значно менше, ніж шкоди, оскільки вона містить багато хімікатів, завдяки яким і досягається її висока врожайність.

Як же відрізнити шкідливу китайську гречку від української

Розрізнити китайську гречку від тієї, яка виросла на вітчизняних полях не так просто, адже з Китаю приїжджає сировина, а наші заводи її сушать, препарують, розфасовують — ну і, звичайно, маркують своїм підприємством, а не тим, звідки приїхало.

Форма

Крупа країн СНД має більш рівні грані, а східна — округлі.

Колір

Фахівці кажуть, що китайська небезпечна крупа темніша і дрібніша звичайної.

Запах

Якщо ви розпакували китайську гречку вдома, то від неї буде виходити запах горілого. Він також може проявитися в процесі приготування крупи. Якщо ви зрозумієте, що кухня просочується запахом гару, у жодному разі не вживайте такий продукт в їжу.

Смак

Намагайтеся уникати гречки, яка гірчить на смак. Шкоди від неї точно більше, ніж користі, оскільки такої речовини, як рутин, в ній в п'ять разів більше, ніж в нашій. Саме тому вона набуває такий специфічний смак.

Ціна

Звертайте увагу на ціни. Місцева завжди дорожче китайської.

 

Пише 24tv.ua.

Photo by Sonia on Unsplash  

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1616
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61448
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38934
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.