×

Попередження

Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder JFolder::delete: неможливо видалити теку. Шлях: /var/www/agronomy/agronomy.com.ua/cache/page

На сьогодні лідерську позицію серед виробників обприскувачів в Україні тримає ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка», більш відома як компанія BOGUSLAV.

Такого рівня компанії вдалося досягти завдяки високій якості продукції та впровадженню новітніх технологічних рішень. Ефективність і надійність техніки ТМ BOGUSLAV підтверджена сотнями тисяч оброблених гектарів як в Україні, так і далеко за її межами. Адже останні п’ять років компанія активно освоює іноземні ринки, і за минулий маркетинговий рік обсяг експорту причіпних обприскувачів виробництва компанії зріс до 300 одиниць, а це приблизно 30% загального обсягу виробництва підприємства.

Компанія була створена в далекому 1929 році з метою виробничо-технічного та організаційного обслуговування сільськогосподарських підприємств і називалася Богуславська МТС. З 1953 року підприємство спеціалізувалося на капітальному та поточному ремонтах тракторів. У 1996 році відбулася реорганізація підприємства на акціонерне товариство, було змінено стратегію розвитку компанії. Протягом останніх 25 років компанія спеціалізується на виробництві машин для хімічного захисту рослин й агрегатів для внесення рідких мінеральних добрив.

Нині команда працівників компанії налічує понад 200 спеціалістів. Над розробкою нових рішень щодо підвищення якості, надійності й ефективності техніки, яку випускає підприємство, працюють чотири провідних конструктори. Створення нових конструкцій починається з 3D-моделювання та перевірки всіх кінематичних схем, проводиться силовий розрахунок конструкції, враховуючи максимальні динамічні навантаження, які можуть виникати під час роботи машини. Потім виготовляють прототип, проводиться перевірка точності силового розрахунку за допомогою тензометричних датчиків, і за результатами випробувань вносять коригування. Після цього проводять стендові й польові випробування на витривалість за високої інтенсивності динамічних навантажень.

Компанія BOGUSLAV однією з перших серед виробників сільгосптехніки впровадила на виробництві систему силових розрахунків за допомогою кінцево-елементного моделювання. Силовий розрахунок за допомогою такого методу істотно спростив визначення напружень у складних вузлах, знизив час розрахунків і підвищив їх точність. Такий підхід дає можливість прогнозувати самі напружені точки конструкції, дозволяючи запобігти можливим пошкодженням ще на стадії проєктування. Більше з тим, дає можливість вирівняти епюру навантажень по всій конструкції, уникаючи «зайвого» металу і ваги. Силовий розрахунок проводиться як для конструкції загалом, так і для окремих її елементів і вузлів, для підвищення точності результатів. Таким чином збільшується надійність конструкції.

06 445 80 00

На території заводу в 5,8 га розташовано три виробничих цехи та адміністративні приміщення. Цехи повністю укомплектовані обладнанням для виробництва, їх постійно модернізують задля запровадження нових технологій виготовлення продукції. Парк обладнання заводу, до складу якого входять сучасні обробні центри виробництва міжнародних концернів Європи, Японії і Китаю, дозволяє виготовляти продукцію з гарантовано високою точністю.

На підприємстві використовується установка для лазерного різання листового металу Bystronic BySprint Pro, що дозволяє різати метал завтовшки 0,5–25 мм з точністю до 0,1 мм. Використання програмного забезпечення Bysoft 7 дозволяє виготовити партію однакових деталей будь-якої складності та в будь-якій кількості з мінімальними відходами. Застосовуючи лазерне різання в комплексі з пресом для згинання листового металу Bystronic Xpert, наша компанія розробила низку конструкцій, не застосовуючи трубний металопрокат, оптимізованих як за технологією виробництва, так і за міцністю. Цей тандем дозволив так само оптимізувати й наявні конструкції, істотно знизивши трудовитрати на зварювальні роботи.

Основні зварювальні роботи виконують напівавтоматичним зварюванням у суміші захисних газів. Для дотримання геометричної точності розміщення елементів рами розроблено спеціальні кондуктори для їх закріплення. Певні зварювальні роботи виконують за допомогою японського роботизованого комплексу з функцією постійного контролю просторового положення зварювального пальника до деталі, що зварюється. Надточне дотримання технології зварювального процесу та траєкторії руху робота сприяє підтриманню постійно високої якості зварного шва.

 

Варто зауважити

Однією з головних переваг самохідних обприскувачів BOGUSLAV є перевірена роками на причіпних моделях конструкція штанги й унікальна система її стабілізації. Механізм стабілізації штанги обладнано амортизаторами й пружинами для гасіння коливань у вертикальній площині та блоками пружинних елементів для гасіння коливань у горизонтальній площині. Він забезпечує максимальну стабільність штанги без додаткової електроніки й зменшує вплив нерівностей поля на роботу обприскувача.

 

Окрім того, фахівці технологічного та експертного відділів перевіряють ефективність впровадження технологічних нововведень і проводять дослідження нових розробок. Одним з останніх етапів створення машини є перевірка її на витривалість і надійність роботи в екстремальних умовах. З метою визначення витривалості машини на базі заводу було створено випробувальний стенд. Він моделює максимально можливі динамічні експлуатаційні навантаження з частотою, що в рази перевищує реальні умови. Емпіричні коефіцієнти наведених навантажень — (1 : 30)–(1 : 40). Тобто за один день ми можемо змоделювати місяць роботи в полі. Протягом цього випробування всі поламки усувають для визначення не лише першої, а й наступних можливих поламок аж до моменту, коли машину відновити вже не вдається.

За всю історію виробництва завод випустив понад 6 тис. машин, з них обприскувачів — 4,5 тис. З кожним роком виробничі потужності збільшуються, і вже сьогодні модельний ряд техніки BOGUSLAV налічує 23 моделі причіпних обприскувачів, а також дві моделі самохідних обприскувачів BOGUSLAV MAF 4200 та BOGUSLAV IBIS 3000 з високим кліренсом (1700 та 1800 мм відповідно). Ці машини створено для якісного захисту високорослих культур навіть у пізні фази розвитку.

Обприскувач MAF 4200 обладнано потужним двигуном Perkins 238 к. с., може обладнуватись штангою від 30 до 36 м, має бак на 4600 л. Комфорт оператора під час роботи забезпечує простора кабіна, яка має безліч переваг: герметичність, відмінну звукоізоляцію, кондиціонування, клімат-контроль, систему очищення повітря з вугільними фільтрами, регульоване рульове колесо, сидіння оператора на пневмопідвісці, ергономічно розташовані органи керування. Важливо, що в обох моделях (MAF 4200 і IBIS 3000) кабіна відповідає стандартам 4-го — максимального рівня безпеки відповідно до Європейських вимог.

06 445 80 2

Високий рівень ходових характеристик забезпечують гідростатична трансмісія POCLAIN із повним приводом (4 × 4) і гідропневматична підвіска з азотними енергоакумуляторами. Вони дозволяють рухатись на швидкості до 40 км/год. Усі колеса є керованими, що значно зменшує пошкодження посівів на розворотних смугах: задні колеса завжди рухаються по сліду передніх. Ця модель також має три рульові режими керування: керовані передні колеса, керовані всі колеса, а також «крабовий хід».

Для менших фермерських господарств пропонується модель IBIS 3000 з двигуном JCB потужністю 175 к. с. Обприскувач має бак об’ємом 3150 л і може оснащуватися штангою на 24 або 28 м. Ця машина постачається з приводом на чотири колеса, яка оснащена інтелектуальною антибуксувальною системою POCLAIN. Це забезпечує стабільний рух обприскувача з оптимальними енерговитратами в умовах стрімких рельєфів і екстремально важких ґрунтів.

 

Всю техніку, зокрема й самохідні обприскувачі, ТМ BOGUSLAV додано до переліку техніки, на яку надається державна компенсація 25% її вартості

 

Задні колеса і передній міст оснащено незалежною підвіскою, що значною мірою покращує безпеку і комфорт під час пересування на високій швидкості дорогами загального призначення. Регулювання передньої й задньої підвісок здійснюється за допомогою азотних енергоакумуляторів, пов’язаних із блоком керування. Таким чином, обприскувач працює однаково стабільно незалежно від заповнення баку і мікрорельєфу.

На обох машинах установлено систему комп’ютерного керування ARAG Bravo 400S LT, яку додано до стандартної комплектації обприскувача. Комп’ютер керує всіма функціями розподілення рідини й навігації, а також вимикає секції в автоматичному режимі без підтримки зовнішнього електронного блока керування (ECU).

Важливо зауважити, що всю техніку, зокрема й самохідні обприскувачі, ТМ BOGUSLAV додано до переліку техніки, на яку надається державна компенсація 25% її вартості. У процесі оформлення документів на її отримання фахівці компанії надають юридичну підтримку. Окрім того, компанія пропонує кілька вигідних програм фінансування на придбання самохідних обприскувачів і спеціальні рішення з їх сервісної підтримки. Тому стати власником обприскувача BOGUSLAV не лише приємно, а ще й досить вигідно.

Як правильно вибрати високопоживні гібриди...

Для багатьох господарств у нинішніх скрутних умовах тваринництво стало якщо не «рятівною...

Важливість кормових добавок для свиней

Кормові добавки відіграють важливу роль у забезпеченні свиней необхідними поживними речовинами,...

Сучасні тенденції в сегменті розкидачів...

Розкидачі (або ж розподілювачі) гранульованих мінеральних добрив і нині є актуальними у...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

37840
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

26862
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

13988
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.