Проблема нестачі кваліфікованих кадрів у сільському господарстві, зокрема у тваринництві, стає дедалі критичнішою для українських виробників.
Проблема нестачі кваліфікованих кадрів у сільському господарстві, зокрема у тваринництві, стає дедалі критичнішою для українських виробників.
Протягом січня – вересня 2025 року місцеві бюджети отримали 33,8 млрд грн плати за землю. Це на 15,3 %, або на 4,5 млрд грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тоді надходження становили 29,3 млрд гривень.
Популярною злаковою культурою забезпечують покупців переважно дрібні господарства. Великі аграрні холдинги в Україні повністю відмовилися від посівів гречки. Через брак державної підтримки, її вирощують здебільшого малі фермери та середні господарства.
Щоб персики не вимерзли навіть у найлютіші морози й дали наступного року рясний урожай солодких і соковитих плодів, їх треба правильно підготувати до зими.
З початку поточного тижня на внутрішньому ринку України підвищуються відпускні ціни на цибулю, повідомляють аналітики. Фермери повідомляють про те, що частина врожаю овочів, як і раніше, залишається в полях, при цьому їх якість поступово погіршується. Більше того, цибуля в полях почала проростати, що також негативно позначиться на подальшій якості продукції.
За останні 10–20 років теплий клімат поширився на центральні області України та Схід, що дало можливість започаткувати проєкти з вирощування персика і нектарина в Кіровоградській області.
Високий урожай картоплі у 2025 році та рекордний імпорт із Польщі призвели до катастрофічного падіння закупівельних цін в Україні. Для виробників це означає гостру проблему з рентабельністю: відпускна ціна впала до 5-7 грн/кг, що в умовах війни та високої собівартості ставить під загрозу їхнє економічне становище.
Ціни на гречку в Україні будуть поступово зростати, інакше аграріям стане невигідно її вирощування і посіви під цією культурою зменшаться. А вже це призведе до різкого здорожчання крупи.
Сергій і Світлана Федорові 10 років займаються сироварінням. Виготовляють понад 20 видів сирів із коров’ячого молока. Працюють 6, а то й 7 днів на тиждень. Розпочинали із фети, крем-сиру та моцарели, варили сир у маленькій позиченій каструлі у луцькій квартирі, а згодом переїхали у село Гаразджа, де облаштували приміщення для виготовлення сиру.
Міжнародна науково-технологічна сільськогосподарська компанія Corteva увійшла до списку найкращих роботодавців України, сформованого виданням NV у партнерстві з міжнародною консалтинговою компанією Odgers Berndtson Ukraine. Цей рейтинг включає п`ятдесят компаній різних індустрій, які попри виклики війни демонструють виняткову підтримку своїм працівникам, зберігаючи стабільність, безпеку та турботу про команду.