Поради щодо вирощування озимої цибулі
- Деталі
- Нішеві культури
- 985
У наш час ми всі намагаємося заощадити гроші, і який кращий спосіб зробити це, ніж вирощування власних овочів? Займаючись садом пару разів на тиждень, ви спалюєте калорії, допомагаючи вам схуднути та підтримувати себе у формі, а наприкінці ви отримуєте переваги чудових свіжих овочів, і ми всі повинні включати більше фруктів та овочів у свій раціон.
Переваги озимої цибулі
Основна перевага вирощування озимої цибулі полягає в тому, що її садять у жовтні, а це означає, що вона має набагато довший вегетаційний період і загалом стабільнішу погоду, тож у вас є набагато більша цибуля раніше, ніж цибуля основної культури. Вони також стикаються з меншою кількістю шкідників і рідше їх з’їдають комахи повідомляє сайт Agrosemka.
За смаком вони не поступаються цибулі основної культури.
Який сорт цибулі вибрати?
По-перше, купуйте якісну цибулю від перевірених виробників, оскільки вони повинні бути вільними від хвороб. Два сорти, з якими я мав найбільший успіх, це Сеншю, японський сорт із золотистою шкіркою та кулястою формою, і Радар, хороша біла цибуля. Я також спробував Red Barron, червону цибулю, яка добре впоралася, і Winter Moon, білу цибулю, яка дуже добре впоралася.
Поради щодо вирощування
Як і у випадку з часником, я висаджую корынчиками трохи нижче ґрунту на добре оброблену землю, яка була удобрена минулого року.
Як і у випадку з часником, важливо добре прополювати культуру, і тут на допомогу приходить хороша, гостра сапа. Під час посадки бажано залишати достатньо місця між кожним набором, щоб сапа могла пройти. Інакше вам доведеться прополювати бур’яни вручну, а це може бути непосильною роботою.
Маючи мотику, її легко тримати гострою за допомогою точильного каменя. Робота з гострими інструментами значно полегшує роботу в саду.
Як зберігати цибулю
Я не надто турбуюся про свою цибулю, просто відкручу коричневе бадилля та зніму будь-яку пухку шкірку та землю, а потім зберігаю їх у прохолодному та сухому місці, бажано не торкаючись одне одного.
Фахівці з саду кажуть, що Сеншу погано зберігається. Я вважаю, що це так, але спочатку її потрібно ретельно висушити. Тому з цим різновидом я знімаю трохи більше шкіри, ніж зазвичай, щоб переконатися, що немає вологих ділянок.
Я зберігаю цибулю у своїй маленькій поліетиленовій теплиці, поки не знадобиться, але будь-яке сухе місце з вентиляцією ідеально підійде.