У наш час ми всі намагаємося заощадити гроші, і який кращий спосіб зробити це, ніж вирощування власних овочів? Займаючись садом пару разів на тиждень, ви спалюєте калорії, допомагаючи вам схуднути та підтримувати себе у формі, а наприкінці ви отримуєте переваги чудових свіжих овочів, і ми всі повинні включати більше фруктів та овочів у свій раціон.

Переваги озимої цибулі

Основна перевага вирощування озимої цибулі полягає в тому, що її садять у жовтні, а це означає, що вона має набагато довший вегетаційний період і загалом стабільнішу погоду, тож у вас є набагато більша цибуля раніше, ніж цибуля основної культури. Вони також стикаються з меншою кількістю шкідників і рідше їх з’їдають комахи повідомляє сайт Agrosemka.

За смаком вони не поступаються цибулі основної культури.

Який сорт цибулі вибрати?

По-перше, купуйте якісну цибулю від перевірених виробників, оскільки вони повинні бути вільними від хвороб. Два сорти, з якими я мав найбільший успіх, це Сеншю, японський сорт із золотистою шкіркою та кулястою формою, і Радар, хороша біла цибуля. Я також спробував Red Barron, червону цибулю, яка добре впоралася, і Winter Moon, білу цибулю, яка дуже добре впоралася.

Поради щодо вирощування

Як і у випадку з часником, я висаджую корынчиками трохи нижче ґрунту на добре оброблену землю, яка була удобрена минулого року.

Як і у випадку з часником, важливо добре прополювати культуру, і тут на допомогу приходить хороша, гостра сапа. Під час посадки бажано залишати достатньо місця між кожним набором, щоб сапа могла пройти. Інакше вам доведеться прополювати бур’яни вручну, а це може бути непосильною роботою.

Маючи мотику, її легко тримати гострою за допомогою точильного каменя. Робота з гострими інструментами значно полегшує роботу в саду.

Як зберігати цибулю

Я не надто турбуюся про свою цибулю, просто відкручу коричневе бадилля та зніму будь-яку пухку шкірку та землю, а потім зберігаю їх у прохолодному та сухому місці, бажано не торкаючись одне одного.

Фахівці з саду кажуть, що Сеншу погано зберігається. Я вважаю, що це так, але спочатку її потрібно ретельно висушити. Тому з цим різновидом я знімаю трохи більше шкіри, ніж зазвичай, щоб переконатися, що немає вологих ділянок.

Я зберігаю цибулю у своїй маленькій поліетиленовій теплиці, поки не знадобиться, але будь-яке сухе місце з вентиляцією ідеально підійде.

Китай дарує світу нову сільськогосподарську...

На власній продовольчій безпеці цивілізація, історія якої нараховує майже 5 тисяч років, як то...

Чотири поради для агрономів, які планують...

В 2023 році в країні площі під соняшником зросли майже на 7% порівняно з попереднім роком через...

АгроХім - дистрибютор засобів захисту рослин в...

Дистрибуційна компанія АгроХім: надійний постачальник засобів захисту рослин, насіння та добрив У...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

33314
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

23465
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

11658
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.