На українському ринку нині багато пропозицій самохідних обприскувачів. Якщо обирати оптимальну модель за співвідношенням «ціна — якісь», то варто зупинити увагу на KUHN Boxer. Невеликий і простий в керуванні й обслуговуванні обприскувач — раціональний вибір для невеликих і середніх господарств. Його обладнано всіма технічними застосунками передових технологій для максимально продуктивної та якісної роботи в полі. Розкажемо детальніше про цю сучасну машину, акцентувавши на її технічних характеристиках

Самохідний обприскувач KUHN Boxer 2025 M — це найменша з чотирьох представлених в Україні моделей самохідних обприскувачів KUHN зі штангою із захватом завширшки 25 м і баком для робочого розчину на 2000 л. За ваги всього 6090 кг, рівномірно рознесеної на осі, обприскувач спричиняє мінімальний тиск на ґрунт. Маневрений, динамічно рухається по будь-якому рельєфу полів і показує відмінні результати щодо обробки посівів, унесення добрив і витрат пального.

Чотирициліндровий дизельний двигун MWM 4.12 TCA потужністю 130 к. с. / 96 кВт за 2200/хв адаптовано до нових обмежень на викиди забруднювальних речовин MAR-I, забезпечує тягове зусилля навіть у важких умовах роботи обприскувача. І все це за низького споживання пального (в середньому 0,6 л/га) та невеликих експлуатаційних витрат. Одного заправляння паливного бака на 140 л вистачить майже на 250 га обробки. Машину обладнано простою й надійною механічною трансмісією 4 × 2 та 5-ступеневою коробкою передач EATON.

__________________________

Самохідний обприскувач KUHN Boxer 2025 M — це найменша з чотирьох представлених в Україні моделей самохідних обприскувачів KUHN зі штангою із захватом завширшки 25 м і баком для робочого розчину на 2000 л.

__________________________

Диференціал AxleTech з автоматичним блокуванням та ланцюговий привод з оптимальним передатковим відношенням забезпечують передання крутного моменту на колеса для хорошої прохідності машини, надаючи їй можливість надійної роботи навіть на крутих схилах і вологих ґрунтах. Пневматично активна система підвіски ходової частини на чотирьох подушках поглинає поштовхи наслідків від наїзду на перешкоди, запобігає коливанню, стежить за автоматичним утриманням горизонтального рівня машини та сприяє відмінній стабілізації штанги й високій продуктивності, забезпечуючи також комфорт оператору.

Штанга із захватом завширшки 25 м, на якій змонтовано сім секцій обприскування, має електрогідравлічне керування й обладнана гідропневматичною системою стабілізації у двох площинах завдяки азотним акумуляторам і гідроциліндрам. Система стабілізації гарантує стабільну паралельність штанги до горизонту чи верхівок посівів під час роботи на будь-якому рельєфі полів і надійну довговічність. Інтервал між форсунками — 50 см, а робоча висота штанги для обробки посівів можна налаштувати від 0,5 до 2,1 м.

Високопродуктивний (430 л/хв) відцентровий насос HYPRO забезпечує витрати робочої рідини до 190 л/хв для обприскування на швидкості 18 км/год.

Перевагою цього обприскувача також є захисні розділювачі на колесах. Це дозволяє обробляти посіви просапних культур на пізніх стадіях розвитку. Відхиляючи стебла рослин у різні боки, колеса проходить по міжряддю, не травмуючи рослини. Маючи достатній кліренс 1,4 м, аграрії застосовують обприскувач для обробки таких культур, як кукурудза та соняшник.

До комплектації обприскувача входять бачок-рукомийник для чистої води на 26 л і бак для приготування маточного розчину на 36 л. Для зручності оператора і безпечного додавання як рідких, так і порошкових концентратів ЗЗР, він легко опускається до рівня поясу.

Виробник подбав про безпечну й комфортну роботу оператора. Кабіна обприскувача KUHN Boxer 2025 M ергономічна та зручна, обладнана кондиціонером і вугільними фільтрами. Вона перебуває під тиском, тобто аерозоль робочого розчину не потрапляє в кабіну взагалі. А те повітря, що потрапляє, проходить двоступеневе очищення через вугільні фільтри. Органи керування штангою — кнопкові, розташовано їх на багатофункціональному підлокітнику. Панорамне скло забезпечує потрібний для продуктивної роботи огляд. Обприскувач обладнано LED-освітленням, що дозволяє комфортно працювати також і в нічний час.

__________________________

ДОВІДКОВО

KUHN не зупиняється на досягнутому. З наступного року українським аграріям буде запропонована нова прогресивна модель KUHN Boxer М зі ще більш дивовижними характеристиками, одна з них — місткість бака для робочої рідини збільшено на 25%.

__________________________

Boxer 2025 M має кілька систем точного землеробства: GPS-навігацію; Trimble GFX-350 — регулювання норми внесення робочого розчину з автоматичним вимкненням секції та гідравлічним автопілотуванням, корегування сигналу, моніторинг площ.

Такий набір є найкращим рішення для автоматизації самохідних обприскувачів, що сприяє бережному ставленню до навколишнього середовища, економії фінансових затрат, пального та часу. За ціною та якістю KUHN Boxer 2025 M — оптимальна машина, найкращий обприскувач для малих і середніх господарств України.

Як розповіли в компанії «Цеппелін Україна», нинішнього року обприскувач KUHN Boxer було відвантажено одному з віт­чизняних аграріїв, який на посівах ріпаку спочатку впорався з власними площами, а потім працював у найм у сусідів і таким чином себе окупив.

Захист посівів у весняний період

Весняний догляд за посівами озимини є важливим щодо дотримання агротехнічних заходів та технології...

BASF Agricultural Solutions Україна про...

У 2024 році аграрна сфера стоїть перед низкою викликів: кліматичні умови, обмежений фінансовий...

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39130
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27691
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14578
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.