Незважаючи на складну ситуацію в країні, виробники овочів демонструють своє відповідальне ставлення до забезпечення народу України харчовими продуктами. Продовольча безпека нашої держави є не менш важливим фронтом для нашої перемоги! Зрозуміло, що для нормального розвитку рослинам потрібні елементи живлення, оптимальна температура ґрунту й повітря та наявність вологі. Але сприятливі умови для розвитку очікують не тільки культурні рослини, які ми вирощуємо.

На оптимальні умови для власного розвитку (температура, вологість тощо) очікують, зокрема, і таки небезпечні фітопатогенні організми, як збудники фітофторозу та пероноспорозу. Ці хвороби вже проявили себе торік, завдавши збитків і втрат частини врожаїв. Тож крім добрив і вологи рослини потребують і надійного захисту.

Новий топовий продукт від компанії «Сингента» у боротьбі з ооміцетами — Орондіс® Ультра 280 SC, к. с.

Фунгіцид Орондіс® Ультра розроблено задля надійного захисту овочевих культур.

Орондіс® Ультра має два механізми дії: трансламінарну й акропетальну (системну), — що дозволяє компонентам препарату переміщуватись як по поверхні та всередині листка, так і вгору до нового приросту по ксилемі рослини. Обидва механізми дії працюють одночасно, в тандемі, для захисту рослини. Це особливо важливо в період активних ростових процесів. Орондіс® Ультра запобігає вивільненню і проростанню зооспор і спорангіїв, руйнуючи зв’язувальний білок, необхідний для розвитку грибних патогенів.

Поєднуючи два потужних активних інгредієнти із захисними властивостями, фунгіцид допомагає виробникам у боротьбі з такими небезпечними хворобами, як фітофтороз і пероно­спороз.

Орондіс® Ультра забезпечує контроль, на який ви можете покластися, що робить цей фунгіцид найціннішим продуктом у сезоні вирощування.

Орондіс® Ультра поєднує перевірену надійну дію мандіпропаміду (група FRAC 40, активний інгредієнт фунгіциду Ревус® та Ревус® Топ) з оксатіапіпроліном (скорочено ОХТР), що дає можливість доповнювати сучасні системи захисту новим ефективним фунгіцидом. На додаток до високої внутрішньої активності ОХТР має новий механізм дії і як єдиний фунгіцид у групі FRAC 49 не має перехресної стійкості до будь-якого іншого фунгіциду.

Діюча речовина оксатіапіпролін (ОХТР) націлена на важливі етапи життєвого циклу ооміцетів і є найефективнішою на ключових із них, а саме: споруляція, проростання зооспор і початок зараження. Припинення шкідливого впливу патогену в ці періоди знижує ймовірність розвитку наступних циклів хвороби.

Мандіпропамід має трансламінарну дію, утворюючи захисний екран під кутикулою ягоди й листка і забезпечуючи відмінний захист від хвороб, особливо в період активного росту. За даними FRAС, мандіпропамід, що входить до складу препарату (віднесено до підгрупи Н5 / FRAС код 40 та класифіковано як низький ризик виникнення резистентності), робить продукт лідером у боротьбі проти фітопатогенів із класу ооміцетів.

Отже, як бачимо, не випадково як партнера було обрано саме мандіпропамід. Це одна з найвдаліших комбінацій діючих речовин, яку створили фахівці компанії «Сингента». Орондіс® Ультра значно зменшує імовірність крос-резистентності серед ооміцетних грибів.

Оскільки Орондіс® Ультра практично повністю проникає в рослину, він не змивається під час опадів. Така стійкість до дощу в поєднанні з тривалістю захисної дії забезпечує відмінну гнучкість у застосуванні фунгіциду.

Орондіс® Ультра, за результатами дослідів, має найвищий ступінь захисту молодого приросту від Plasmopara viticola (мілдью), Phytophthora spp. (фітофторозу) та Peronospora destructor (пероноспорозу).

Застосування препарату

Особливості застосування продукту

Сумісність. Препарат можна змішувати з іншими загальновживаними пестицидами на відповідній культурі, проте в кожному конкретному випадку слід перевіряти препарати на сумісність.

Температура застосування. Оптимальна температура становить +12…+24 °С.

Рекомендована норма витрати робочого розчину:

• 600–800 л/га — виноград;

• 200–400 л/га — овочі, відкритий ґрунт;

• 400–800 л/га — овочі, закритий ґрунт.

Головні переваги препарату

• Топ у класі фунгіцидів для контролю ооміцетів;
• Відмінна профілактична та лікувальна фунгіцидна активність, яка контролює всі ключові стадії життєвого циклу збудника;
• Новий потужний механізм дії, що містить у складі дві діючі речовини нового покоління, завдяки чому потребує значно меншої норми використання, порівнюючи з іншими фунгіцидами;
• Системне і трансламінарне поширення в тканинах рослини, що забезпечує захист молодих її пагонів;
• Максимальний ефект досягається за профілактичного застосування під час активного росту рослини та формування врожаю;
• Стійкий до змивання опадами;
• Тривалий контроль цільових об’єктів;
• Основа антирезистентної стратегії. 

Як вирощувати виноград

В Україні є дуже багато незаповнених ніш, куди вигідно вкладати свій час і кошти і однією з таких...

Як правильно вибрати високопоживні гібриди...

Для багатьох господарств у нинішніх скрутних умовах тваринництво стало якщо не «рятівною...

Важливість кормових добавок для свиней

Кормові добавки відіграють важливу роль у забезпеченні свиней необхідними поживними речовинами,...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

37867
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

26880
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14003
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

БТУ-ЦЕНТР стає BTU!

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.