Моркву взимку краще зберігати в погребі або підвалі. Але, якщо таких місць немає, овочі традиційно тримають на балконі або в коморі. При цьому часто кладуть їх у ящики, мішки чи пакети. Але робити так не варто.

Є спосіб, який дозволяє найкраще зберегти всі властивості моркви. Для її зберігання рекомендують використовувати емальовану каструлю.

Завдяки властивостям такої посудини морква не буде псуватися від перепадів температур, не згниє. Навпаки, буде соковитою та свіжою.

Перед тим, як моркву закласти на зберігання, овочі потрібно очистити від великих грудок землі. Потім скласти в каструлю хвостиками вниз. А зверху каструлю з овочами накривають паперовою серветкою без візерунків і лише потім закривають кришкою.

Далі каструлю з морквою слід винести на балкон або в інше прохолодне приміщення. Варто пам’ятати, що коли температура опускатиметься нижче нуля, каструлю необхідно переставити в тепліше місце.

 

Пише agronews.ua.

Передпосівний обробіток грунту: агрегати і...

Сьогодні український фермер змушений особливо ретельно ставитися до вибору сільгосптехніки....

Merlo: італійська інженерія, що підкорила...

Сторічна історія родини Мерло, сучасні технології та живі враження українських фермерів про бренд,...

Після тестування в Україні

Компанія Maschio Gaspardo на виставці Agritechnica 2025 представила багато агрегатів, зробивши...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1817
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61961
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

39379
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.